Μετά την ανάδειξη της «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη –της μαθητικής επιχείρησης Watch Out από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης –το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, διοργανώνει τώρα τον τελικό διαγωνισμό του πανεπιστημιακού προγράμματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start-Up».
Περισσότεροι από 200 φοιτητές κατέθεσαν τις ιδέες τους για τη δημιουργία της δικής τους start-up εταιρείας με έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες, διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και οι 10 πιο καινοτόμες προτάσεις θα παρουσιασθούν την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, όπου θα αναδειχθεί η καλύτερη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Στον μεγάλο τελικό θα διαγωνισθούν ομάδες φοιτητών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Χαροκόπειο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Η νικήτρια ομάδα από την Ελλάδα θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο για την υλοποίηση της ιδέας της και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση ανάμεσα σε 16 ευρωπαϊκές χώρες στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterpise Challenge 2017» του Junior Achievement Europe, που εφέτος θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι το διάστημα 28-30 Ιουλίου 2017.
Οι έλληνες φοιτητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up» που διδάσκεται ταυτόχρονα σε 300 πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα προσφέρει στα Πανεπιστήμια το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Wordwide, που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο.
Υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων καθηγητών που ανέλαβαν το πρόγραμμα «JA Start Up», oι φοιτητές απέκτησαν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες αναπτύσσοντας τη δική τους επιχειρηματική ιδέα με την οποία διαγωνίζονται στο τέλος του προγράμματος. Συγκεκριμένα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το πρόγραμμα «JA Start Up» υλοποίησε ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο κ. Κωνσταντίνος Φούσκας, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής, πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Aσφαλιστικής Επιστήμης, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο η κυρία Αδαμαντία Πατέλη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων και Καινοτομίας και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο η δρ Μαρία Γκούσια –Ρίζου, καθηγήτρια της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας.
Ο φοιτητικός διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» πραγματοποιείται με τη συνεργασία της MetLife και την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

HeliosPlus