από metereologos.gr
Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017
 
 

Σκάνδαλο Novartis: Ερευνάται εμπλοκή ελληνικής φαρμακευτικής

Αξιολογούνται στοιχεία και πληροφορίες
Σκάνδαλο Novartis: Ερευνάται εμπλοκή ελληνικής φαρμακευτικής
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο κύκλος των εμπλεκομένων εταιρειών του χώρου του φαρμάκου στο σκάνδαλο της Novartis, προκαλώντας τριγμούς στην ελληνική πραγματικότητα και όχι μόνον.

Στοιχεία και πληροφορίες που έχουν φθάσει στις Αρχές, «ακουμπούν» ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, με διεθνή παρουσία και εργοστάσια σε περισσότερες της μιας χώρες της Ευρώπης, αλλά προσώρας δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες για να ανοίξει ακόμη ένας φάκελος με ονοματεπώνυμο στην υπόθεση. 

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πρόσωπα - κλειδιά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αξιολογούν στοιχεία που θα μπορούσαν να «δέσουν» τυχόν κατηγορίες  για την ελληνική φαρμακευτική, η τύχη της οποίας μάλιστα ήταν απρόσμενα κακή, εντός του 2017.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, δε, ότι η  συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών κατά το παρελθόν, ως εκ τούτου απουσιάζει το υλικό εκείνο που θα μπορούσε να συσχετισθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς με το σκάνδαλο της Novartis, όπως ήδη έχει γίνει με άλλες φαρμακευτικές, στην αναζήτηση ιχνών για τις δωροδοκίες σε κρατικούς αξιωματούχους.

Ο μοναδικός κρίκος που συνέδεε, εξάλλου, μέχρι σήμερα, την ελληνική φαρμακευτική με τον πολυεθνικό κολοσσό της Novartis, ήταν η εξαγορά εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων (του τελευταίου), στην Ορλεάνη της Γαλλίας, πριν από λίγα χρόνια.

Σε ανακοίνωση της εποχής εκείνης, τονιζόταν ότι η ελληνική φαρμακευτική θα συνέχιζε να παράγει στο γαλλικό εργοστάσιο όχι μόνο για λογαριασμό της Novartis, αλλά και για άλλους διεθνείς πελάτες της.

Η έρευνα για τη Novartis δεν έχει αποκλείσει την εμπλοκή και άλλων εταιρειών της αγοράς, ούτε ως προς το σκέλος της τιμολόγησης του φαρμάκου. Τη στιγμή αυτή, άλλωστε, διενεργούνται στο πλαίσιο αυτό, δυο προκαταρκτικές, οι οποίες περιβάλλονται με άκρα μυστικότητα.

Η νέα σύνθεση στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Οριστικοποιήθηκε ύστερα από ζυμώσεις των τελευταίων εβδομάδων και η ομάδα των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς. Στο νέο σχήμα έχουν πλέον ενταχθεί η κυρία Χριστιάνα Φραγκιά και ο κ. Γεώργιος Πολυκράτης.

Οι πρώτοι που μετακόμισαν στα γραφεία της Εισαγγελίας ήταν ο κ. Χρήστος Ντζούρας, ο κ. Στέλιος Μανώλης και ο κ. Κώστας Κούντριας. Ο κ. Ντζούρας υπήρξε μάλιστα στενότατος συνεργάτης της κυρίας Τουλουπάκη στις έρευνες οικονομικού εγκλήματος, σε πλείστες όσες υποθέσεις όπως η λίστα Μπόργιανς και τα Panama Papers.
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-