Νέο θρίλερ με Τούρκους πραξικοπηματίες βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τον εντοπισμό-προ διημέρου- τριών καταζητούμενων από το καθεστώς Ερντογάν, στην περιοχή της Αδριανούπολης, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ οι τρείς τούρκοι στρατιωτικοί «επρόκειτο να εισέλθουν στην Ελλάδα».

Ωστόσο ερωτήματα προκαλούν πληροφορίες ότι οι τρείς συλληφθέντες στην Αδριανούπολη είναι πιθανόν οι Τούρκοι κομάντος των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών Αχμέτ Χαμογλού, Γιουσέλ Οζτζάν και Μουσταφά Οζέλ οι οποίοι σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος» στις 13 Μαρτίου 2017 είχαν μπει με άλλους δύο στρατιωτικούς από την ίδια τουρκική μονάδα, τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, στις 15 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα.

Την σχετική κίνησή τους και το αίτημα ασύλου που είχαν υποβάλει είχαν αποκρύψει οι ελληνικές αρχές, όμως υπήρξε δημοσιοποίηση του θέματος από έρευνα του «Βήματος». Οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρικ ζήτησαν πολιτικό άσυλο στις αστυνομικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη, στα μέσα Φεβρουαρίου και από τότε παραμένουν κρατούμενοι. Ωστόσο λίγα 24ωρα αργότερα φέρεται να ανέφεραν σε οικείους τους αλλά και στην δικηγόρο κ. Σταυρούλα Τομαρά που χειρίζεται παρόμοιες υποθέσεις ότι «μαζί τους είχαν περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα και οι Χαμογλού, Οζτζάν και Οζέλ που κατευθύνθηκαν προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Και ακολούθως έχασαν τα ίχνη τους» . Η κυρία Τομαρά παρουσίασε και σχετικά mail νομικών και οικείων των Τούρκων πραξικοπηματιών που επιβεβαίωναν αυτή την εκδοχή.

Σε σχέση με αυτούς τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες δεν υπήρξε τότε καμιά επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης και κανένας σχολιασμός επί της ουσίας αλλά μια γενικόλογη «διάψευση». Ωστόσο περίπου δύο μήνες μετά από την ανάδειξη αυτού του θέματος και της έκφρασης αγωνίας για την τύχη των τριών τούρκων κομάντος, οι τελευταίοι φέρεται να ήσαν αυτοί που εντοπίσθηκαν σε τουρκικό έδαφος (σ.σ. δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση) .

Με αναφορές ότι «τώρα ετοίμαζαν –δηλαδή 10 μήνες μετά το πραξικόπημα- την διαφυγή τους στην Ελλάδα». Με νομικούς να εκφράζουν αμφιβολίες για την «σειρά των πραγματικών γεγονότων» , καθώς και «αν υπήρξε περίπτωση συνεννόησης ελληνικών και τουρκικών αρχών» . Πάντως οι ίδιοι παράγοντες επισήμαναν ότι «ίσως το τουρκικό καθεστώς δεν επιτρέψει την δημοσιοποίηση στοιχείων για τον τρόπο εντοπισμού τους αλλά ούτε και να παρουσιασθούν οι απόψεις τους ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι είχαν μπει στην Ελλάδα».