Το ποσό των 255.948 € εξοικονόμησε το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας μέσα σε 12 μήνες, από τη σύναψη ατομικών συμβάσεων απευθείας με εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέζο, η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα το 2015, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ανερχόταν στα 741.948 €, ενώ το κόστος με τις ατομικές συμβάσεις (συμπεριλαμβανομένων και των ειδών καθαριότητας) ανήλθε για το τελευταίο έτος (μέσα του 2016 – έως σήμερα) στα 486.000 €.

«Σημειώνεται πως έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι αμοιβές των εργαζομένων, σε σχέση με τις αμοιβές τους ως υπάλληλοι του εργολάβου και επιπλέον πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Και η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι «αυτοί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατά το διοικητή του νοσοκομείου αποδίδουν πολύ καλύτερα μετά τη σύναψη των ατομικών συμβάσεων εργασίας και διατηρούν το Γ.Ν. Καλαμάτας σε άψογη κατάσταση, είναι οι ίδιοι για τους οποίους ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, πως «θα φάνε x» μαζί με τους αξιοκρατικά διορισμένους διοικητές, αν γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση».