Σε νέες Συμπληγάδες περιέρχεται η αποκρατικοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Η απόφαση του δασάρχη Πειραιά, που κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες αρχές, κηρύσσει δασική περιοχή 37 στρέμματα μέσα στην παραχωρούμενη έκταση της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού. Η απόφαση αυτή δημιουργεί νέες καθυστερήσεις στην επένδυση.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της Καθημερινής, η «δασική» περιοχή, αν και μικρή σε σχέση με τη συνολικά παραχωρούμενη έκταση (6.200 στρέμματα), δημιουργεί σοβαρά πρόβλημα στο επιχειρησιακό σχέδιο του Ελληνικού.

Συγκεκριμένα, εντοπίζεται κοντά στην παραλιακή ζώνη του Αγ. Κοσμά και, αν τελικά κηρυχθεί δάσος, θα εμποδίσει την ανάπτυξη του πρώτου και πιο σημαντικού τουριστικού ακινήτου που σχεδιάζει ο επενδυτής στην περιοχή.

Ειδικότερα, ο επενδυτής θέλει να δημιουργήσει στη συγκεκριμένη περιοχή ένα σύμπλεγμα ακινήτων αναψυχής (resort), που θα περιλάβει ξενοδοχείο, καζίνο, καταστήματα κ.λπ.

Στην πράξη, σύμφωνα με παράγοντες κοντά στην αποκρατικοποίηση, η μικρή και «δασική» έκταση η οποία κηρύσσεται από το Δασαρχείο Πειραιά εντοπίζεται στο πιο νευραλγικό σημείο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο, με βάση τους όρους της σύμβασης, ο επενδυτής (Lamda Develoment, Hellinikon Global I) μπορεί να αποχωρήσει από την επένδυση, χωρίς κάποια επίπτωση για τον ίδιο.

Τέτοιου είδους προβλέψεις υπάρχουν σε πολλά σημεία της σύμβασης μεταξύ Lamda Development και ΤΑΙΠΕΔ, δεδομένης της ανακολουθίας του δημοσίου τομέα, μεταξύ υποσχέσεων και πράξεων.