Έρευνα στο σπίτι του πρώην υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου διενεργήθηκε στις αρχές της εβδομάδας με εντολή της νέας επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη. Η κατ΄ οίκον έρευνα έγινε μετά την άσκηση νέων, συμπληρωματικών διώξεων από την Εισαγγελία Διαφθοράς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία, για εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πηγές τονίζουν ότι κλιμάκιο εισαγγελέων έκανε εξονυχιστική έρευνα όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στο γραφείο του πρώην υπουργού στο κέντρο της Αθήνας. Κατασχέθηκαν υπολογιστές και έγγραφα προς αξιολόγηση.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς δίδουν παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα στα ακίνητα που απέκτησε ο ίδιος και πρόσωπα της οικογενείας του μετά το 2000, αλλά και τους λογαριασμούς της συζύγου του που εντοπίστηκαν σε ελβετική τράπεζα από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Και όλα αυτά εν αναμονή των στοιχείων που έχουν ζητηθεί με δικαστική συνδρομή από τις ελβετικές αρχές μετά τον εντοπισμό δυο λογαριασμών και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου που συνδέονται με τον κ. Παπαντωνίου.