Μια διαδρομή που φθάνει τα 200 χιλιόμετρα και διατρέχει μερικά από τα πιο μαγευτικά τοπία της Κεφαλλονιάς καλούνται να απολαύσουν εκατοντάδες ποδηλάτες στις 13 και 14 Μαΐου στο νησί του Ιονίου. Το «Kefalonia bike challenge», μια από τις πιο δύσκολες ποδηλατικές διαδρομές που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για τη μη ανταγωνιστική ποδηλασία, γίνεται για τρίτη χρονιά εφέτος.
«Ποδηλάτες μικροί και μεγάλοι από όλον τον κόσμο θα φθάσουν στο λιμάνι του Πόρου σε λίγες ημέρες για να πάρουν μέρος στην «απόλυτη ποδηλατική οδύσσεια»» αναφέρουν οι άνθρωποι του «Kefalonia bike challenge» που μαζί με τον Δήμο Κεφαλλονιάς και τον πολιτιστικό σύλλογο «Πρόνησος» έχουν αναλάβει τη διοργάνωση των αγώνων. Εκτός από τα τοπία του νησιού, τη διαδρομή κάνει ακόμα πιο ελκυστική –για τους λάτρεις της ποδηλατοδρομίας –η δυσκολία της καθώς οι επίπεδες επιφάνειες είναι ελάχιστες στην Κεφαλλονιά, για αυτό μάλιστα οι διοργανωτές ονόμασαν τον αγώνα αυτό «ποδηλατική οδύσσεια».
«Το Kefalonia bike challenge ξεκίνησε το 2015 με μια μαζική εκκίνηση που έγινε στον Πόρο Κεφαλλονιάς και συμμετείχαν 42 αθλητές. Συνεχίστηκε το 2016, οπότε και είχαμε και την πρώτη ανάβαση του Αίνου, με τη συμμετοχή 123 αθλητών. Εφέτος αναμένουμε πάνω από 300 αθλητές και συνοδούς, γεγονός που δείχνει τη δυναμική της εκδήλωσης» λέει στο «Βήμα» ο διοργανωτής της εκδήλωσης κ. Δημήτρης Πανταζής.
Το «Kefalonia bike challenge» είναι για όλους. Για τις οικογένειες που θέλουν να περάσουν ένα διαφορετικό Σαββατοκύριακο και να κάνουν ποδήλατο χαλαρά στη Κεφαλλονιά. Για ερασιτέχνες ποδηλάτες που θέλουν να οδηγήσουν σε μεγάλες διαδρομές για αρκετές ώρες δοκιμάζοντας τις αντοχές τους και για αθλητές ερασιτέχνες ή επαγγελματίες ποδηλάτες που θα τους δοθεί η ευκαιρία να «τεντώσουν» τα πόδια τους σε ένα αθλητικό γεγονός που ενισχύει τον ανταγωνισμό σε ένα χαλαρό περιβάλλον. Επίσης ο αγώνας απευθύνεται και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αρκεί ο αναβάτης να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του μέχρι την ημερομηνία της εκδήλωσης, αλλιώς θα πρέπει να συνοδεύεται από τον κηδεμόνα του.
Τρεις διαδρομές περιμένουν μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες να τις διασχίσουν σε αυτό το διήμερο. Η οικογενειακή διαδρομή απόστασης 6,7 χιλιομέτρων που θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου είναι μια επιλογή για αρχάριους και ιδανική για τα παιδιά καθώς ουσιαστικά δεν έχει καμία υψομετρική δυσκολία. Την επομένη, Κυριακή 14 Μαΐου 2017, θα ακολουθήσουν οι δύο μεγαλύτερες διαδρομές, Gran και Panzer, απόστασης 134,5 και 193,3 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Και οι δύο διαδρομές θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν στην πλατεία του Πόρου.
Οι ποδηλάτες θα περάσουν μεταξύ άλλων από τις πλαγιές του όρους Αίνου, του ψηλότερου βουνού στα νησιά του Ιονίου, από τη μαγευτική παραλία του Μύρτου, το Φισκάρδο, και θα καταλήξουν και πάλι στον Πόρο. Κατά τη διάρκεια την ποδηλατοδρομίας θα έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν για λίγο για να θαυμάσουν τις ομορφιές του νησιού και φωτογραφηθούν. «Ο καθένας είναι σε προσωπική διαδρομή. Ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Οπότε ο καθένας μπορεί να σταματήσει στη διαδρομή, να απαθανατίσει τα τοπία κ.τ.λ. Οι αθλητές έχουν στη διάθεσή τους 12 ώρες για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή» λέει στο «Βήμα» ο κ. Πανταζής. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 08.00 την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και οι αθλητές θα πρέπει να τερματίσουν μέχρι τις 20.00. Οι πρώτοι τερματισμοί ξεκινούν από τις 15.30, σύμφωνα με τους διοργανωτές το 90% των συμμετεχόντων τερματίζει.
Εκτός από τις τρεις αυτές διαδρομές οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει για το πρωί του Σαββάτου διάφορες δράσεις και αθλοπαιδιές στην κεντρική πλατεία του Πόρου για μικρούς και μεγάλους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα pasta party για να πάρουν οι αθλητές την απαιτούμενη ενέργεια.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα του Kefalonia bike challenge, εκεί θα βρείτε επίσης και τον οδηγό αναβάτη με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τον αγώνα (http://kefaloniabikechallenge.com/).

HeliosPlus