«Πλούσιος» σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους ο Πειραιάς τον Μάιο. Η αρχή έγινε από την 7η Ανθοκομική Εκθεση Πειραιά, στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι, που θα λειτουργεί έως τις 14 Μαΐου και θα είναι ανοικτή για το κοινό, καθημερινά και Σαββατοκύριακα, από τις 10.00 έως τις 22.00. Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής.
Τη βόλτα στην ανθοκομική έκθεση θα μπορούν οι γονείς να τη συνδυάσουν και με μια επίσκεψη στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας όπου «επέστρεψε» ο παιδότοπος της Playmobil.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.grκαι την Playmobil Hellas, με την υποστήριξη τουAegeanOmiros College, θα υποδέχεται έως και τις 28 Μαΐου μικρούς και μεγάλους για να παίξουν και να διασκεδάσουν με τα αγαπημένα τουςPlaymobil».
Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά 16.00-21.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00-20.00. Θα υπάρχει όμως και πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ άλλων την Κυριακή 14 Μαΐου Γιορτή της Μητέρας από 12.00 έως 14.00 τα παιδιά θα μπορούν να φτιάξουν ευχετήριες κάρτες και γλυκά και θα μπορούν να συμμετάσχουν στο FacePainting, ενώ το Σάββατο 20 Μαΐου, 18.00-20.00, θα γίνει παρουσίαση του παραμυθιούPlaymobilPlayandGive«Ο Δίας, η Αθηνά και η δύναμη της προσφοράς».
16οEastMedYachtShow

Επιπροσθέτως, λίγα μέτρα μακρύτερα, στη Μαρίνα Ζέας από 5 έως 7 Μαΐου θα διεξαχθεί η έκθεση σκαφών αναψυχής, το 16οEastMedYachtShow, όπου θα λειτουργούν 35 περίπτερα εκθετών που παρέχουν υπηρεσίες στον θαλάσσιο τουρισμό ενώ έχουν προγραμματιστεί και θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό με τη συνεργασία του δήμου.
Επιπλέον, την Κυριακή 7 Μαΐου στις 10 το πρωί, στην παραλία Φρεαττύδα, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει τον πρώτο κεντρικό του καθαρισμό στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2017, με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά. Στον καθαρισμό θα συμμετάσχουν μέλη και εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και του Δήμου Πειραιά, εκπρόσωποι της UNEP MAP, αθλητικές ακαδημίες και σύλλογοι της πόλης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και υποθαλάσσιος καθαρισμός από δύτες της καταδυτικής σχολής Piraeus Diving Center.
Η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ υποστηρίζεται από τον ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος δήλωσε: «Ολοι οι Πειραιώτες, και όχι μόνο, οφείλουμε να βοηθήσουμε στον καθαρισμό την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στην παραλία και στη θάλασσα της Φρεαττύδας. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται περιβαλλοντικές δράσεις, να γίνονται καθαρισμοί κάθε χρόνο. Δίνουμε το μήνυμα ότι κάθε ημέρα, είναι ημέρα για καθαρισμό και ότι πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον».

Ακόμη, θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην ανακαινισμένη πλατεία Αλεξάνδρας στις 21 Μαΐου στις 11.30.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί νυχτερινό δρομικό στον Πειραιά «Endomarch Piraeus Night Run by Stoiximan.gr» 5 ή 10 χιλιόμετρα ή περπάτημα για 2,5 χιλιόμετρα με κόστος συμμετοχής από 5 ευρώ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 20 Μαΐου στις 20.00, «για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την Ενδομητρίωση, τη χρόνια γυναικεία πάθηση που ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως».

Επιπλέον, από 24 έως 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν για 3η χρονιά εκδηλώσεις για τις Ημέρες Θάλασσας (http://www.emdpiraeus.gr/), «ένα πανόραμα εκδηλώσεων στην πόλη με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών του Πειραιά», όπως χαρακτηρίζεται. Και εφέτος θα «περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, όπως ξεναγήσεις, πάρτι, πολιτιστικά, κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα, συναυλίες κ.ά., ανοιχτές για το ευρύ κοινό, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά».

HeliosPlus