Αυτή θα μπορούσε να ήταν η διαπίστωση από δεκάδες κατοίκους περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας που είναι πελάτες σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ και οι οποίοι πληροφορήθηκαν ότι …μετακόμισαν μαζικά σε άλλα χωριά του νομού.

Καθότι όπως αναφέρουν «στους τελευταίους λογαριασμούς του τηλεφώνου τους ο Οργανισμός τους έχει επιβάλει χρεώσεις της τάξης περίπου των 40 ευρώ για την μεταφορά του τηλεφώνου τους σε άλλα χωριά».

Με την μικρή διαφορά ότι κανείς από τους συνδρομητές δεν προχώρησε σε καμιά μετακόμιση και παραμένουν στα …σπίτια τους.

Και ίσως το πιο εντυπωσιακό όσο και …μακάβριο είναι ότι αρκετοί από αυτούς που φέρονταν στα παραστατικά του ΟΤΕ να υποβάλλουν αιτήματα για μεταφορά των τηλεφώνων τους σε άλλα χωριά είχαν αποβιώσει προ αρκετών ετών…

Σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες που τέθηκαν υπ’ όψιν του «Βήματος» οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις –τουλάχιστον 20 έως 30- παρουσιάστηκαν στο χωριό Ρίγανη της Αιτωλοακαρνανίας.

Σχεδόν όλοι οι συνδρομητές του ΟΤΕ που διαμένουν στην συγκεκριμένη περιοχή είδαν στους λογαριασμούς τους επιπρόσθετες χρώσεις για «μεταφορά» του τηλεφώνου τους στο χωριό Πλάτανος που απέχει απόσταση μεγαλύτερη των 40 χιλιομέτρων.

Οι κάτοχοι των τηλεφωνικών αριθμών ανεζήτησαν πληροφορίες για την «μεταφορά». Ετσι πληροφορήθηκαν ότι τα σχετικά αιτήματα είχαν υποβάλει σε καταστήματα του Αγρινίου διάφοροι συγγενείς τους, από τους οποίους ωστόσο πολλοί είχαν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο αρκετά χρόνια προτού-σύμφωνα με τους υπευθύνους του Οργανισμού- «ενδιαφερθούν» …εξ ουρανού για μεταφορές τηλεφώνων κλπ.

Παραμένει άγνωστο αν το συγκεκριμένο ζήτημα με τους συνδρομητές του ΟΤΕ που «μετακομίζουν» χωρίς να μετακινούνται πρόκειται για λάθος ή σκόπιμη ενέργεια υπαλλήλων…