«Συγκρατημένη αισιοδοξία» για αίσιο τέλος -τα επόμενα 24ωρα- της ομηρίας επί 28 ημέρες του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, εκφράζουν στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη. Με τους ίδιους επιτελείς να αναφέρουν ότι «κεντρικός στόχος της ΕΛ.ΑΣ ήταν όλο αυτό τον καιρό η απελευθέρωση του επιχειρηματία και η επιστροφή στους οικείους του».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απαγωγείς αρχικά -και μέσω SMS- είχαν ορθώσει απαιτήσεις της τάξης του δυσθεώρητου όσο και πρωτοφανούς ποσού των 100 εκατ. ευρώ, το οποίο φέρεται να έχει περιορισθεί σημαντικά μετά από αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με άλλες πηγές έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες παράδοσης τουλάχιστον 20-30 εκατ. ευρώ στους απαγωγείς, με την αστυνομία να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή και ανάμιξη ώστε ο 54χρονος όμηρος να επιστρέψει σύντομα σώος στους οικείους του. Με το κύριο βάρος των συνεννοήσεων να είχε όλο αυτό τον καιρό η οικογένεια του επιχειρηματία που ζει στιγμές μεγάλης αγωνίας και περιμένει την απελευθέρωση του.
Από την άλλη πλευρά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για «απαγωγείς που μελέτησαν κάθε βήμα τους, χρησιμοποίησαν νέες τακτικές και έχουν αποφύγει λάθη άλλων δραστών απαγωγών». Χωρίς να υπάρχει καμιά απολύτως άλλη ροή πληροφοριών…
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιων του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης και της Παγκρήτιας Τράπεζας, και είναι χημικός μηχανικός. Τα Πλαστικά Κρήτης έχουν συνεργασία με εταιρείες στη Γαλλία, στη Ρουμανία, στην Πολωνία, στη Ρωσία, στην Τουρκία και στην Κίνα και εξαγωγές σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλον τον κόσμο.
Η αρπαγή έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, όταν ο 54χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν καθ’ οδόν από το Ηράκλειο προς έναν οικισμό έξω από την πόλη. Εκεί φαίνεται να κτύπησαν –με ένα αγροτικό στο οποίο επέβαιναν τρεις έως έξι δράστες –και ακινητοποίησαν το όχημά του, ένα BMW. Τα οχήματα που αργότερα πυρπολήθηκαν φέρεται να είχαν κλαπεί (ένα εξ αυτών τον Δεκέμβριο του 2016) από άλλη περιοχή της Κρήτης.
Αν επιβεβαιωθούν οι προαναφερθείσες πληροφορίες και όλα έχουν αίσια έκβαση η ομηρία του κ. Λεμπιδάκη θα είναι η δεύτερη σε χρονική διάρκεια απαγωγή στη χώρα μας (σ.σ. η πρώτη του Ιωάννη Ζώνα, το φθινόπωρο του 2001, διάρκειας δύο μηνών ). Οσον αφορά την καταβολή λύτρων να είναι αντίστοιχη με την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου το 2009.