Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ προγραμματίζουν στάσεις εργασίας. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα, ο Προαστιακός και τα πλοία.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ, «η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργία των εργαζομένων».

Όλο το 24ωρο της 1ης Μαΐου θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, όπως αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. «Σε συνέχεια όλων των σκληρών μέτρων και μνημονίων των προηγούμενων ετών, το κλείσιμο της αξιολόγησης φέρνει μαζί της νέα σκληρά μέτρα» ανακοίνωσε.

Ματαίωση των βραδινών δρομολογίων στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, για την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, με ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα, καθώς και όλων των σιδηροδρομικών δρομολογίων του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη Δευτέρα 1η Μαΐου θα έχει ως αποτέλεσμα η συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Στις ματαιώσεις περιλαμβάνονται και τα δρομολόγια του Προαστιακού για τη Δευτέρα 1η Μαΐου.

Την απεργία, στην οποία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με διάρκεια από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη, θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.