Απάντηση στον κ. Μιχάλη Σάλλα, με αφορμή τις ποινικές διώξεις σε βάρος του, έκρινε σκόπιμο να δώσει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, υπό τον κ. Δημήτρη Ασπρογέρακα.

Η Ένωση χαρακτηρίζει «αβάσιμα και αναπόδεικτα τα περί στοχοποίησης» του κ. Σάλλα και «τα περί βλάβης των επενδυτικών σχεδίων του», σημειώνει ότι η ποινική δίωξη ασκείται στο όνομα της Πολιτείας, όταν, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης προκύπτουν «επαρκείς ενδείξεις» και τονίζει – για τα περί στοχοποίησης -ότι «δεν ανήκουν στο πεδίο της λειτουργικής αρμοδιότητας των Εισαγγελέων ούτε ανταποκρίνονται στα εκ του Νόμου καθήκοντα και υποχρεώσεις τους για τη δίωξη των οικονομικών εγκλημάτων από οποιονδήποτε κι αν τελούνται».

Η Ένωση προσθέτει μεταξύ άλλων: «Η έρευνα και η αντιμετώπιση της οικονομικής εγκληματικότητας επιβάλλεται από τη συνεχή διείσδυσή της στην οικονομική ζωή της χώρας, όσο και από την τεράστια βλάβη που τα εγκλήματα αυτά προξενούν στο κοινωνικό σύνολο. Πρωταρχικό μέλημα και αυστηρή προτεραιότητα των Εισαγγελέων αποτελεί η πάταξη της οικονομικής εγκληματικότητας, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει».