Συνεχίζοντας τις διακομματικές συζητήσεις η Πρωτοβουλία για την Υγεία επανέρχεται, βάζοντας, αύριο Τρίτη, στο τραπέζι του διαλόγου «το φάρμακο αύριο».
Η υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων και η διείσδυση των γενοσήμων στην ελληνική αγορά θα αποτελέσουν τον…οδηγό του διαλόγου.
Πάνω στα θέματα αυτά τρεις άνθρωποι –γνώστες του χώρου της Υγείας, που εκπροσωπούν ισάριθμα κόμματα (μεταξύ αυτών και οι δύο βασικοί πολιτικοί πόλοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) θα ξεδιπλώσουν τις απόψεις τους, συμφωνώντας ή διαφωνώντας πως κάτι πρέπει να αλλάξει (και) στο χώρο του φαρμάκου.
Στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 25 Απριλίου, ώρα 18.30, στο αμφιθέατρο της ΕΣΔΥ (λεωφόρος Αλεξάνδρας ), θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλους τους θεσμικούς φορείς του φαρμακευτικού κλάδου.
Ειδικότερα εισηγητές θα είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας (ΣΦΕΕ), κ. Πασχάλης Αποστολίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων και η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, κυρία Ζωή Δέδε.
Παρεμβάσεις θα κάνουν οι πολιτικοί κ.κ Σάκης Παπαδόπουλος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) και Βασίλης Οικονόμου (βουλευτής ΝΔ και τομεάρχης υγείας) και η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου (βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης).
Την συζήτηση θα συντονίζει ο πρώην γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος και θα σχολιάζει ο αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρώην γενικός γραμματέας Υγείας, κ. Νίκος Πολύζος.