Το Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο είναι ο πρώτος ιστορικά συνεδριακός φαρμακευτικός θεσμός με λαμπρή ιστορία και παράδοση επιτυχίας. Απευθύνεται σε όλους τους φαρμακοποιούς της Ελλάδας και συγκεντρώνει πάντα το ενδιαφέρον του συνόλου των φαρμακοποιών της Κρήτης, αλλά και εκατοντάδων φαρμακοποιών από άλλα μέρη της χώρας.

To 13o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο AQUILA ATLANTIS HOTEL, στo Ηράκλειο, από τις 13 έως και τις 14 Μαΐου 2017.

Με κεντρικό μήνυμα του φετινού συνεδρίου «Ανάπτυξη – Εκπαίδευση – Καινοτομία: Τα εφόδια για τη βιωσιμότητα του φαρμακείου», τονίζεται η σημασία του τριπτύχου «Ανάπτυξη – Εκπαίδευση – Καινοτομία» ως εφόδια για τη βιωσιμότητα του φαρμακείου στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων.

Το 13ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο περιλαμβάνει συνεδριακό μέρος με πλούσια θεματολογία, εκθεσιακό μέρος και εκδηλώσεις για τους φαρμακοποιούς. Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν:

  • 2 στρογγυλά τραπέζια με θέματα:
    – «Το φαρμακείο του αύριο»
    – «Ψυχική υγεία, διαχείριση ασθενών με ψυχικά νοσήματα»
  • Ενότητα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από το φαρμακείο, όπου θα παρουσιαστούν:
    – Ο ρόλος του φαρμακοποιού
    – Οι πρακτικές εφαρμογές των υπηρεσιών στο φαρμακείο
  • Επιστημονικές ομιλίες για θέματα φαρμακευτικού ενδιαφέροντος.

Ακόμη, για πρώτη φορά φέτος, στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡΙΑ, θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Ο Θείος Βάνιας» από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα φαρμακοποιών Αθηνών και Πειραιώς «Ψυχής Ίαμα», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σε μια εποχή που το φαρμακείο αλλάζει, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Κρήτης καλούν τους φαρμακοποιούς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συνέδριό τους, ώστε να αναζητήσουν όλοι μαζί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου.