«Εχουμε σαφή εικόνα της κίνησης των δραστών στην τοποθέτηση της βόμβας στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα, από τις κάμερες της ίδιας της τράπεζας αλλά και τη μαρτυρία φρουρού που βρίσκονταν εντός του κτιρίου. Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σχετικά μικρού κυβισμού, φορούσαν κράνη και ένας εξ αυτών φορούσε χρωματιστά ρούχα ενώ ο άλλος σκούρου χρώματος. Κινήθηκαν αρχικά στην οδό Σταδίου, ανέβηκαν στον πεζόδρομο της οδού Σανταρόζα, κατέβηκε ο συνοδηγός και άφησε ένα σακίδιο πλάτης στην είσοδο των γραφείων. Υστερα έφυγαν προς την πλευρά της οδού Πανεπιστημίου. Χάθηκαν πιθανόν προς τα Εξάρχεια. Από τις κινήσεις τους και άλλα δεδομένα φαίνονταν ότι ήταν ηλικίας 20 έως 30 ετών. Για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού μας ειδοποίησε και ο φρουρός του κτιρίου, ο οποίος απομακρύνθηκε από το κτίριο. Το συγκεκριμένο κτίριο θεωρείτο «πρόσφορο» για επίθεση ενόπλων, λόγω της θέσης του αλλά και το γεγονός ότι έχει γυάλινη πρόσοψη. Γι’ αυτό προ δύο περίπου ετών είχε ζητηθεί να μπουν μικρές κολόνες ώστε να μην είναι εφικτή η προσέγγισή του από παγιδευμένα με εκρηκτικά ΙΧ».

Ετσι περιέγραψαν αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη, όπως και άλλοι αρμόδιοι, τα στοιχεία που έχουν ανακύψει για την έκρηξη, το βράδυ της Τετάρτης, στα διοικητικά γραφεία της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας.
Την ίδια ώρα «θολή» είναι ακόμη η εικόνα της ΕΛ.ΑΣ για την οργάνωση που υποκρύπτεται πίσω από την έκρηξη βόμβας στην οδό Σανταρόζα. Είχε προηγηθεί 35 λεπτά νωρίτερα προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε ενημερωτική ιστοσελίδα.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν πραγματοποιηθεί οι προειδοποιητικές τηλεφωνικές κλήσεις από την Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ή και την FAI για την βόμβα στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και στην τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο του βουλευτή της ΝΔ κ. Αδωνι Γεωργιάδη προ ενός περίπου μηνός. Από την άλλη πλευρά διερευνάται εάν η χθεσινή βομβιστική επίθεση προέρχεται από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που είχε προχωρήσει πριν από 1,5χρόνο στη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, και σε ένοπλες επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ, στην πρώην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα κλ.π. Όμως η συγκεκριμένη οργάνωση είχε προχωρήσει σε προειδοποιητικά τηλεφωνήματα μόνο σε απογευματινή εφημερίδα. Στην ίδια εφημερίδα υπήρχε κλήση και για την τοποθέτηση ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού, που δεν εξερράγη, στο Υπουργείο Εργασίας επί της οδού Σταδίου πριν από πέντε περίπου μήνες και για την οποία δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο ασύλληπτων μελών του Επαναστατικού Αγώνα -ύστερα και από την σύλληψη της Πόλας Ρούπα στις αρχές Ιανουαρίου– αφού η συγκεκριμένη στόχευση μοιάζει με εκείνη της έκρηξης παγιδευμένου οχήματος στην οδό Αμερικής με στόχο τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, πριν από τρία χρόνια, που ανέλαβε ο Επαναστατικός Αγώνας. Τότε υπήρχε προειδοποίηση τόσο στο site, όσο και στην απογευματινή εφημερίδα. Σημειώνεται ακόμη ότι ο Επαναστατικός Αγώνας είχε άλλη μία φορά βάλει βόμβα -τον Φεβρουάριο του 2009- σε υποκατάστημα της Eurobank, στην Αργυρούπολη, όπου υπήρχε μάλιστα τετ α τετ των ανταρτών πόλης με αστυνομικούς.

Πάντως οι αστυνομικοί θεωρούν σοβαρό ενδεχόμενο και την εμφάνιση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας -μέχρι στιγμής έχει πυροβολήσει πολιτικά γραφεία, αστυνομικούς, πρεσβείες, αστυνομικούς κλ.π– αλλά και μίας νέας οργάνωσης. Φαίνεται να υπάρχουν «δοκιμαστικές» κατασκευές ή τοποθετήσεις βομβών από νέα μέλη, ενώ δεν έχει αποκλεισθεί η περιστασιακή συνεργασία ποινικών. Σημειώνεται ενδεικτικά ότι η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αναρχική Κοινοπραξία Επίθεσης» είχε αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας – τον Δεκέμβριο του 2014 – στην Eurobank στο Χαλάνδρι που δεν εξερράγη, λόγω των αιτημάτων για άδειες, κρατουμένων αντιεξουσιαστών.