από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 

Μύκονος:Αναζητείται μόνιμη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα πυροσβεστών

Τι καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι τους
Μύκονος:Αναζητείται μόνιμη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα πυροσβεστών
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σε πατώματα, σε αυτοκίνητα και όπου αλλού βρουν κοιμούνται οι πυροσβέστες που μετατέθηκαν στη Μύκονο για τις ανάγκες του τοπικού αεροδρομίου μετά την ιδιωτικοποίηση του.

Αυτό καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών λέγοντας πως το θέμα της διαμονής των 20 περίπου συναδέλφων τους είναι πολύ σημαντικό και χρειάζεται άμεσα λύση καθώς πρόκειται για στελέχη του Σώματος με μισθό των 700 – 800 ευρώ και ως σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βρουν σπίτι για να μείνουν.

Αίσθηση προκάλεσε και η φωτογραφία που ανάρτησε στο facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης και δείχνει συνάδελφο του να κοιμάται στο πάτωμα.
Πηγές του Δήμου Μυκόνου ανέφεραν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν βρεθεί χώροι όπου μπορούν και φιλοξενούνται δωρεάν οι πυροσβέστες και χθες προέκυψε ένα πρόβλημα με τη διαμονή ορισμένων ωστόσο σήμερα Τρίτη το ζήτημα λύθηκε με την ανεύρεση δωματίων.

Σημείωναν επιπλέον πως οι λύσεις αυτές είναι προσωρινές καθώς όταν ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν ο κάθε επιχειρηματίας είναι ελεύθερος να διαθέσει τα δωμάτια που έχει είτε είναι ενοικιαζόμενα είτε σε ξενοδοχείο όπου εκείνος επιθυμεί οπότε από το Δήμο εκφράζουν την ελπίδα ως τις αρχές του καλοκαιριού να έχει βρεθεί μια μόνιμη λύση με την διαμονή των πυροσβεστών. Τόνιζαν επιπροσθέτως με νόημα ότι ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος να βρει λύση στο «στεγαστικό» πρόβλημα των πυροσβεστών.

Tις προηγούμενες ημέρες (στις 7 Απριλίου) στο «νησί των ανέμων» είχε βρεθεί ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος για συνομιλίες σχετικά και με το θέμα της διαμονής των πυροσβεστών με τον Δήμο Μυκόνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου τότε ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου, με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος. «Σε πολύ καλό κλίμα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε το Δήμαρχο για τη σύσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Μυκόνου, η οποία θα στελεχωθεί με 35 μόνιμους πυροσβέστες. Ο Αρχηγός μάλιστα ζήτησε την συνδρομή του Δημάρχου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών τους.»

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνονταν ότι «ο Δήμαρχος αφού τον ευχαρίστησε για την πρώτη επίσκεψη Αρχηγού ΠΣ στο νησί της Μυκόνου ζήτησε την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το σύνολο του νησιού πέραν των προβλεπόμενων καθηκόντων τους για το αεροδρόμιο και απέσπασε την δέσμευση του Αρχηγού ότι θα διατεθεί ένα (ίσως και δεύτερο) όχημα για τις ανάγκες του νησιού, καθώς και ότι οι Πυροσβέστες θα επεμβαίνουν όπου χρειαστεί σε όλη τη Μύκονο, καθώς και θα συνδράμουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα καταλύματα για ζητήματα πυρασφάλειας και αδειοδότησης.»

Σχετικά με το θέμα της στέγασης επισημαίνονταν ότι «ο Δήμαρχος τόνισε το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στο νησί, όπως είχε κάνει άλλωστε και γραπτώς προς τον ίδιο με την πρόταση τροπολογίας που έχει καταθέσει ο Δήμος Μυκόνου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να μπορεί να επιχορηγεί τους Πυροσβέστες με επίδομα σίτισης και διαμονής. Του τόνισε, ότι δεν είναι το καλύτερο χρονικό σημείο λόγω της έναρξης της σεζόν, αλλά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εύρεση κατοικιών. Για το λόγο αυτό είχε προσκαλέσει στη συνάντηση και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδόχων κ. Μιχάλη Αποστόλου και τον Πρόεδρο του Σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων κ. Σταύρο Κουσαθανά, οι οποίοι δεσμεύτηκαν, ότι σε συνεννόηση με τα μέλη τους θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς εξεύρεση λύσης, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη για την παρουσία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί, ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Μυκόνου που μέχρι σήμερα δεν είχε ικανοποιηθεί.»

Ανακοίνωση Πυροσβεστικού Σώματος


Σχετικά με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα 18/04/2017, ημέρα Τρίτη, σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και αφορούν τις συνθήκες διαμονής των Πυροσβεστικών υπαλλήλων που μετατέθηκαν στην Υπηρεσία του Α/Λ Μυκόνου, σας αναφέρουμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην νεοϊδρυθείσα εν λόγω υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, σας ενημερώνουμε ότι από την 01/04/2017 που συστάθηκε η Υπηρεσία Α/Λ Μυκόνου, κανένας πυροσβεστικός υπάλληλος δεν έχει στερηθεί προσωρινής διαμονής σε οικίες ή καταλύματα στο νησί, τα οποία και προσφέρθηκαν δωρεάν στους υπαλλήλους, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, έπειτα από συνάντηση που διεξήχθη με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο, στις 07/04/2017.

Από την συνολική υπηρετούσα δύναμη που ανέρχεται σε 33 άτομα, οι 10 περίπου υπάλληλοι διαμένουν ακόμη σε προσωρινές κατοικίες καταβάλλοντας ένα συμβολικό τίμημα για τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα των μονάδων που τους φιλοξενούν. Μέχρι το τέλος του μηνός Απριλίου υπάρχουν οι δεσμεύσεις ότι όλοι οι υπάλληλοι θα έχουν εγκατασταθεί σε μόνιμες κατοικίες που θα υποδειχθούν από τους τοπικούς φορείς, προσπαθώντας να παρέχουν την μεγαλύτερη άνεση και λειτουργικότητα, με το χαμηλότερο τίμημα μηνιαίως.

Σκοπός τόσο του Πυροσβεστικού Σώματος και της τοπικής κοινωνίας, είναι η όσο τον δυνατόν άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων παρουσιαστούν, κρατώντας το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς σε υψηλά επίπεδα ενόψει και της επερχόμενης τουριστικής αλλά και της αντιπυρικής περιόδου στο νησί της Μυκόνου.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (7)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Μπράβο fraport | 18/04/2017 15:23
  Συγχαρητήρια! Πήρατε ανεκπαίδευτους εποχιακούς πυροσβέστες των 750 ευρώ και επανδρώσατε τα πυροσβεστικά κλιμάκια των αεροδρομίων. Τα παιδιά δεν έχουν ιδέα από πυρόσβεση α/φών, τους στείλατε με το ζόρι, δεν έχουν σπίτι να μείνουν, το φαγητό είναι πανάκριβο λόγω τουρισμού, το ηθικό τους είναι στο μηδέν και η φυσική τους κατάσταση φαίνεται στη φωτογραφία του κακομοίρη που κοιμάται πάνω στα χαρτόνια. Έτσι θα τα λειτουργήσετε τα περιφερειακά, με τσιγκουνιές και μάρκετινγκ! Βάρδα μη γίνει κανένα ατύχημα, και μετά όλοι θα γίνουν δικαστές!
  Μίλτος Πορφυρογέννης
  απάντηση143
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ξενοδοχοι Μυκονου | 18/04/2017 13:03
  Κανενας δε βρεθηκε απο τους ξενοδοχους και αλλων ιδιοκτητων καταλυματων να τους στεγασει? Αισχος και αηδια μου προκαλει, κατι ξερω και δεν πατω το ποδι μου στο νησι...
  Aganaktismenos
  απάντηση174
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
-