Αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ με σημαντική επιτελική θέση στη νότια Ελλάδα προχωρά σε μήνυση σε βάρος καθηγητή ΑΕΙ που διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομίας, επειδή του έβαλε σχετικά χαμηλή βαθμολογία!

Μάλιστα ο μηνυτής φέρεται να έχει καλέσει σαν μάρτυρες κατά του έμπειρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πολλούς αξιωματικούς της ΕΛ. ΑΣ προκειμένου να στηρίξουν τις νομικές ενέργειές του…
Με μία πρωτοφανή ενέργεια αξιωματικού της ΕΛ. ΑΣ και μία τεράστια αναστάτωση, φέρεται να τελείωσε λοιπόν (την περασμένη Παρασκευή) ο φετινός κύκλος σπουδών 39 στελεχών της Αστυνομίας στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Η Σχολή αυτή αφορά τη μετεκπαίδευση και επιμόρφωση, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, των ανώτερων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος και πολιτικών υπαλλήλων άλλων υπουργείων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι αξιωματικοί που φοιτούν στην συγκεκριμένη σχολή (σ. σ. που θεωρείται η καλύτερη στα Σώματα Ασφαλείας) φέρεται να επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ. ΑΣ με βάση το αντικείμενο ενασχόλησής τους, την εμπειρία τους και άλλους τίτλους σπουδών που μπορεί να έχουν.
Τα μαθήματα που διδάσκονται σε αυτή τη Σχολή είναι πολιτική εθνικής ασφάλειας, διακρατικές και διεθνείς σχέσεις. Δίκαιο και θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθνικά θέματα, πολιτική και διπλωματική Ιστορία νεότερων χρόνων, διαχείριση κρίσεων κλ.π.
Ομως η συγκεκριμένη εκπαιδευτική «σαιζόν» παρουσιάσθηκε προβληματική λόγω αντιδράσεων ενός-δύο σπουδαστών-αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Η κορύφωση των προβλημάτων φέρεται να υπήρξε στη διάρκεια της εξέτασης των μεταπτυχιακών εργασιών των σπουδαστών, όταν ένας αξιωματικός έκρινε ότι …αδικήθηκε από τον καθηγητή του και αποφάσισε να κινηθεί δικαστικώς!

Σύμφωνα με πληροφορίες το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ θεώρησε χαμηλό τον βαθμό (16) που του έβαλε ο συγκεκριμένος καθηγητής ενώ είχε και παράπονα από την προφορική εξέτασή του. Ο καθηγητής διδάσκει στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ είναι και συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης μιλούσαν «για καταστάσεις χωρίς προηγούμενο και καμία αιτιολογία για τα δεδομένα της σχολής. Είναι αδιανόητο αξιωματικοί της Αστυνομίας να οδηγούν στα δικαστήρια τους έγκριτους καθηγητές τους. Επιπλέον πρέπει να επανεξετασθούν τα κριτήρια επιλογής των σπουδαστών της σχολής».

Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται γιατί ξαφνικά η εν λόγω Σχολή της ΕΛ. ΑΣ βρέθηκε ξαφνικά στο στόχαστρο της περιώνυμης «Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης» της Αστυνομίας. Η ομάδα αυτή με την άγνωστη προέλευση προχωρά, τα τελευταία χρόνια σε αναρτήσεις με αναφορές επί παντός επιστητού και με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο και με ακροδεξιές τάσεις.

Ανάμεσα στα άλλα, μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών σε ευρωπαϊκές χώρες αναρωτιόντουσαν «μήπως θα πρέπει λοιπόν να υψώσουμε υψηλά τείχη π. χ. γύρω από το Κολωνάκι με πάνοπλους αστυνομικούς πάνω του, ώστε, να εξασφαλίζεται εσωτερικά η κοινωνική ασφάλεια, κάστρα κ. α». Ακόμη προσφάτως ανάρτησε κείμενο με αναφορά για «εσχάτη προδοσία κατά του Εθνους, η λύση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας με την «ελληνοποίηση» εκατομμυρίων προσφύγων»!

Η συγκεκριμένη ομάδα της «υψηλής» (;) αστυνόμευσης άρχισε ξαφνικά αναλύσεις για την δραστηριότητα της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, μ επίκληση ότι ένα μέλος της «παρουσιάσθηκε …απρόσκλητος στην τελετή αποφοίτησης». Στην ανάρτηση της αυτή η περίεργη «ομάδα» της ΕΛ. ΑΣ ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από «φούσκες», τελετές πασαρέλα, φανφάρες και εκδηλώσεις για το θεαθήναι, έχει ανάγκη από δυναμική και αποτελεσματικότητα, ουσία και ηγέτες σε όλες της εκφάνσεις της δημόσιας διοίκησης».

Με υπαινιγμούς ότι στην διάρκεια της ομιλίας οι υπεύθυνοι της σχολής μίλησαν για υποβάθμιση της. Ωστόσο υπεύθυνοι της σχολής σημείωσαν ότι «ποτέ δεν υπήρξε τέτοια αναφορά». Συμπληρώνοντας ότι οι ανακοινώσεις της εν λόγω ακραίας «ομάδας» της ΕΛ.ΑΣ και του περιστατικού με τις δικαστικές ενέργειες σε βάρος του καθηγητή ΑΕΙ να μην είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους.