Την αντεισαγγελέα Εφετών κυρία Ελένη Τουλουπάκη ανέδειξε, με ψήφους 10 –1, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Το Συμβούλιο συνεδρίαζε, όπως ήταν προγραμματισμένο από τις 11.00 το πρωί, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, κατόπιν αιτήματος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή, προκειμένου να ορίσει τη διάδοχο της κυρίας Ελένης Ράϊκου στον κρίσιμο θώκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μειοψήφησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιος Κατσιρώδης, ο οποίος πρότεινε αρχαιότερους εισαγγελικούς λειτουργούς.
Η θητεία της κυρίας Ράϊκου θα εξέπνεε τον Μάιο, πλην όμως η παραίτηση της εισαγγελέως με αιχμές για την έρευνα του σκανδάλου της Novartis, προσέδωσε ιδιαίτερη φόρτιση και ενδιαφέρον στο ζήτημα της διαδοχής της. Η νέα εισαγγελέας Διαφθοράς καλείται άλλωστε να χειριστεί πλήθος καυτών υποθέσεων τα επόμενα δυο χρόνια.
Η κυρία Τουλουπάκη έχει ασχοληθεί στο απώτερο παρελθόν με υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και αυτή της AGB. Μεταξύ άλλων έχουν περάσει από τα χέρια της η διερεύνηση της υπόθεσης με τη λίστα Μπόργιανς και τα Panama Papers. Ήταν στην εισαγγελική αποστολή που ταξίδεψε ως το Παρίσι για να συναντήσει τον Ερβέ Φαλτσιανί, ενώ συμμετείχε και στο πρόσφατο ταξίδι ελλήνων εισαγγελέων στη Χάγη προκειμένου να ανακαλύψουν -από κοινού με τη γενική εισαγγελέα του Παναμά – εργαλεία για το ξεκλείδωμα τραπεζικών λογαριασμών στην υπόθεση των PANA.

Η κυρία Τουλουπάκη είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήλθε 4η στη Σχολή Δικαστών το 1998, ενώ έναν αργότερα θήτευσε ως εισαγγελική πάρεδρος στην Αθήνα.

Εξελίχθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών το 2008 και σε αντεισαγγελέα Εφετών πριν από περίπου ενάμιση μήνα. Έχει επίσης διατελέσει εισαγγελέας κατά του Ρατσισμού.