Πιθανή επανάληψη του ίδιου «τρυκ» με τηλεφωνικές κλήσεις αγνώστου που χρησιμοποιούσε το παράνομο σύστημα «caller id spoofing» (πλαστγραφηση «ταυτότητας» καλούντος) βλέπουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αλλά και τεχνικοί πίσω από την νέα περίπτωση συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, όπως κατήγγειλαν οι υπεύθυνοι του κόμματος τα τελευταία 24ωρα. Το άτομο φέρεται να πραγματοποεί με το ίδιο σύστημα κλήσεις από άλλες συσκευές και σε άλλα τηλεφωνικά κέντρα. Κι η ακρόαση πιθανον προκύπτει γιατί τοποθετεί τις συσκευές κοντά την μία στην άλλη και ακούγονται οι απόκρισης των υπαλλήλων στα τηλεφωνικά κέντρα.

Το ΚΚΕ είχε προχωρήσει σε παρόμοια καταγγελία και στα τέλη Νοεμβρίου 2016 και είχε ακολουθήσει έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και της ΑΔΑΕ . Σύμφωνα με το πόρισμα έκτασης 13 σελίδων της ΑΔΑΕ που είχε αποκαλύψει το «Βήμα της Κυριακής» (https://www.tovima.gr/society/article/?aid=869728&wordsinarticle=%ce%91%ce%94%ce%91%ce%95 μαζί με συνέντευξη του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ Χρ. Ζαμπίρα «η ΑΔΑΕ δεν διαπίστωσε κάποιο γεγονός που να συνιστά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ στα γραφεία του Περισσού».

Ωστόσο στο πόρισμα της ΑΔΑΕ επισημαινόταν ακόμη ότι «τις επίμαχες ημέρες που αναφέρθηκαν συνακροάσεις υπήρξαν περίπου 40 κλήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ στον Περισσό αλλά και στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη από «απόκρυψη». Οταν επιχειρήθηκε να γίνει περαιτέρω έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι οι κλήσεις αυτές έγιναν από 12 διαφορετικές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΕΣθονία, Βελγιο, Σουηδία , Ρουμανία, Ουγγαρία, Μάλτα και άλλες). Ωστόσο στο πόρισμα της ΑΔΑΕ επισημαίνεται ότι «οι τηλεφωνικές κλήσεις από χώρες με διαφορετικό διεθνώς πρόθεμα υποδηλώνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική της παραποίησης προέλευσης των τηλεφωνημάτων, τυχαίοι ή ηθελημένα τροποποιημένοι αριθμοί».

Σημειώνεται ότι αυτό το πρόγραμμα παραποίησης αριθμών του καλούντος είχε παρουσιασθεί διεθνώς από το 2004 και τέτοιου είδους κρούσματα έχουν καταγελθεί ακόμη και στις ομοσπονδιακές εκλογές του Καναδά το 2011. Πάντως έλεγχο για τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει πάλι η ΑΔΑΕ.