Με 18 νέους προορισμούς στο δίκτυό της, διπλασιασμό της επιβατικής κίνησης και δύο νέα αεροσκάφη το 2016, καθώς και 80% αύξηση προγραμματισμένων πτήσεων για το 2017, η Sky Express στοχεύει να «μεγαλώσει» ακόμα περισσότερο φθάνοντας τους 500.000 επιβάτες μέσα στο τρέχον έτος και ακολούθως το 1 εκατομμύριο επιβάτες το 2019.
«Το 2016 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για τη Sky Express καθώς επενδύσαμε στην Ελλάδα, αναπτύξαμε το δίκτυό μας με νέους προορισμούς και διαθέτουμε πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού, μεγαλώσαμε και ανανεώσαμε τον στόλο μας, εξασφαλίσαμε την παρουσία μας σε όλα τα κανάλια πώλησης παγκοσμίως και διπλασιάσαμε την επιβατική μας κίνηση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούμε» είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, κυρία Νίκη Καραγκουλέ-Καραγεώργου, μιλώντας σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.
Η ελληνική αεροπορική εταιρεία πρόσφατα βραβεύθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ως η «Ταχύτερα Αναπτυσσόμενη Αεροπορική Εταιρεία», ενώ έχει βραβευθεί και ως η «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία» από τον επίσημο ευρωπαϊκό σύνδεσμο περιφερειακών αερομεταφορέων (European Regional Airlines Association).
«Το 2017 θα έχουμε 80% αύξηση στις προγραμματισμένες πτήσεις οι οποίες θα φθάσουν τις 14.600 και θα διπλασιάσουμε τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων οι οποίες θα είναι 750.000. Στόχος μας για το 2017 είναι να τριπλασιάσουμε την επιβατική μας κίνηση και να φθάσουμε τους 500.000 επιβάτες» τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος.
Η Sky Express συνδέει τη νησιωτική Ελλάδα με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο ενώ εξυπηρετεί κατ’ αποκλειστικότητα εννέα συνολικά γραμμές. Επίσης, διευρύνει το δίκτυό της μέσω συνεργασιών για πτήσεις με κοινό κωδικό (code share agreements) με διεθνείς αερομεταφορείς, όπως αυτή που υπέγραψε πρόσφατα με την Germania. Αντίστοιχες συνεργασίες θα ανακοινωθούν σύντομα, όπως αποκάλυψε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας.
«Η δραστηριοποίηση της Sky Express και η ανάπτυξη του ανταγωνισμού, ακόμα και στις άγονες γραμμές, είχε ως αποτέλεσμα την πολύ σημαντική μείωση των δαπανών του Δημοσίου για τις επιδοτήσεις και επέφερε καλύτερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες για τους επιβάτες» επισήμανε η κυρία Καταγκουλέ-Καραγεώργου.
Ο στόλος της αποτελείται κυρίως από αεροσκάφη τύπου ATR, 48 και 70 θέσεων, τα οποία είναι κατάλληλα για τα περιφερειακά αεροδρόμια ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον και τον επιβάτη, με δύο σειρές καθισμάτων. Ιδιαίτερη έμφαση, κατά την παρουσίαση, δόθηκε στο θέμα της εμπειρίας του προσωπικού για την οποία η επικεφαλής της Sky Express ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δύο άρτια καταρτισμένες ομάδες συντήρησης παρέχουν τεχνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα στα αεροσκάφη της εταιρείας. Τα πληρώματά μας αποτελούνται από πολύ έμπειρα στελέχη τα οποία διαθέτουν πολλές ώρες πτητικής προϋπηρεσίας, γνωρίζουν καλά τα ελληνικά αεροδρόμια και υπόκεινται σε διαρκείς και εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις».
Οπως σημείωσε, η εμπειρία της πτήσης αρχίζει από το έδαφος καθώς σε όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρέχεται δωρεάν πρόσβαση σε σαλόνι διακεκριμένης θέσης (Business Lounge), χωρίς να απαιτείται η συγκέντρωση μιλίων.
Επίσης, στους ναύλους της εταιρείας περιλαμβάνεται δωρεάν αποσκευή και χειραποσκευή και εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ιδιαίτερη αποδοχή απολαμβάνει η υπηρεσία «Island Hopping» που δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να ταξιδέψουν γρήγορα και άνετα σε κοντινούς προορισμούς, ακόμα και με ημερήσιες εκδρομές, εξερευνώντας τουλάχιστον έναν ακόμη προορισμό από τα όμορφα νησιά μας.
Σύμφωνα δε με τα επίσημα στοιχεία η Sky Express είναι η «νούμερο 1» εταιρεία στην Ελλάδα όσον αφορά την έγκαιρη αναχώρηση πτήσεων και έχει συμβάλει να αυξηθεί η επιβατική κίνηση στους προορισμούς που εξυπηρετεί.
Από την πλευρά της, η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνoύς Αερολιμένα Αθηνών, στον χαιρετισμό που απηύθυνε είπε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με τη συνολική αναπτυξιακή πορεία της Sky Express, η οποία επεκτείνει το δίκτυό της και αυτή τη θερινή περίοδο προσθέτοντας στις υφιστάμενες συνδέσεις της νέους προορισμούς και επιλογές για το ταξιδιωτικό κοινό στην Ελλάδα. Από την πλευρά μας, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την εταιρεία στα αναπτυξιακά σχέδιά της και ευχόμαστε η παρουσία της στην αγορά μας να είναι πάντα επιτυχημένη».

HeliosPlus