Ένας καταζητούμενος 35χρονος Αλβανός, του οποίου προσδιορίζεται μόνο το μικρό όνομα «Τόλης», αποτελεί πλέον το νέο πρόσωπο «κλειδί» στην αναφερόμενη γκάφα των διωκτικών αρχών με την ληστεία σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο και τη διαφυγή ενός κακοποιού που κρυβόταν σε ντουλάπα του σπιτιού.

Αυτό αποκαλύπτεται στην δικογραφία της πολυσυζητημένης υπόθεσης που αποκαλύπτει «Το Βήμα».
Ο «Τόλης» φέρεται, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, να έχει υποδείξει στους τέσσερις ληστές (οι δύο Ρωσικής και Αρμενικής καταγωγής συνελήφθησαν, ο τρίτος που ήταν Μολδαβός σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι κι ο τέταρτος διέφυγε) να στοχεύσουν το συγκεκριμένο διαμέρισμα.
Μάλιστα είναι το πρόσωπο που τους έφερε όλους αυτούς σ επαφή και «συνέδεσε» την ληστρική συμμορία. Με κύριο ζητούμενο πλέον αν το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε ρόλο στην διαφυγή του άφαντου κακοποιού ή ακόμη και στην απόκρυψή του αφού πιθανόν ήξερε – από άγνωστη πηγή – τη δομή του διαμερίσματος. Ακόμη κύριο ερώτημα είναι ο τρόπος «στόχευσης» του συγκεκριμένου διαμερίσματος που είχε και χρηματοκιβώτιο.
Ο «Τόλης» κατονομάζεται από τον 40χρονο Ρώσο ληστή με το όνομα «Ιγκόρ» που συνελήφθη. Όπως σημειώνεται στην 7η σελίδα του διαβιβαστικού εγγράφου της ΕΛΑΣ που συντάχθηκε στις 4 Απριλίου 2017, ο εν λόγω αλλοδαπός κακοποιός «περιέγραψε τις πράξεις του με λεπτομέρειες. Προκειμένου να δικαιολογήσει τις ενέργειές του ισχυρίστηκε ότι διέπραξε την εν λόγω ληστεία λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της οικογενείας του, αλλά και των ιδιαίτερα σοβαρών προβλημάτων υγείας που έχει, ύστερα από πληροφόρηση που έλαβε από τον (ε) κατηγορούμενο (σ.σ. δηλαδή τον 35χρονο Αλβανό) και αφού εκείνος τον έφερε σε επαφή με τον Μολδαβό και τον άφαντο συνεργό του», ο οποίος τελικά και διέφυγε
«Το Βήμα» επικοινώνησε με τον δικηγόρο κ Δημήτριο Παπακωνσταντόπουλο που εκπροσωπεί νομικά κατηγορούμενο για την υπόθεση, ο οποίος επεσήμανε ότι «θα υπάρξουν σχετικές αναφορές για το περιστατικό στην απολογία του πελάτη μου την Παρασκευή», χωρίς να προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη δήλωση για τα δεδομένα της υπόθεσης.
Στη δικογραφία προκύπτει ακόμη ότι στην κατοχή των δραστών βρέθηκε ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, μία ρεπλίκα κι ένα πιστόλι air-soft, έξι πλαστικά δεματικά, αλλά και χειροπέδες. Επιπλέον βρέθηκε σε σακβουαγιάζ το χρηματικό ποσό των 6400 ευρώ, χαρτονομίσματα άλλων χωρών καθώς και τιμαλφή. Επιπλέον στη αποθήκη -ντουλάπα όπου φέρεται να κρυβόταν ο άφαντος βρέθηκε φυσίγγιο όπλου των 32μμ.
Εντυπωσιάζει ακόμη το γεγονός η αναφορά στο δικαστικό έγγραφο για τον τρόπο διαφυγής του τέταρτου κακοποιού που έγινε αντιληπτή μόνο από τον 40χρονο γιο της ηλικιωμένης ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος (σ.σ. έχει κι ο ίδιος δώμα στο ίδιο κτίριο όπου υπήρχαν προβλήματα στην έρευνα του από αστυνομικούς) κι όχι από άλλα πρόσωπα που ήταν επίσης μέσα στο διαμέρισμα.