Το πανδαιμόνιο που επικράτησε τα πρώτα λεπτά της αφιξης αστυνομικών της Αμεσης Δράσης στο διαμέρισμα που κρυβόταν ο ληστής , η παρουσία ενός συνταξιούχου αστυνομικού, η αρνηση από ιδιοκτήτη ελέγχου ενός μικρού χώρου στην ταράτσα της πολυκατοικίας και οι λάθος πληροφορίες που δόθηκαν στους αστυνομικούς που κατέφθαναν .

Σε αυτούς τους λόγους αποδίδουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σημαντικό τμήμα της κραυγαλέας αποτυχίας με τον μη εντοπισμό μέσα σε διαμέρισμα, στο Παλαιό Φαληρο ενός από τους τέσσερις ληστες που κατεδίωκαν , το πρωί της Δευτέρας, δεκάδες αστυνομικοί πέντε υπηρεσιών (ΟΠΚΕ,ΔΙΑΣ, τμήματα ασφαλείας κι άλλα) . Τον χώρο του διαμερίσματος όπου παρέμενε ο ποινικός είχαν ερευνήσει ενδελεχώς και ερευνητές των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Σύμφωνα λοιπόν με ορισμένες πληροφορίες αρχικά υπήρξαν προστριβές μέσα στο διαμέρισμα, γιατί ένοικος της πολυκατοικίας δεν επέτρεπε στους αστυνομικούς να ερευνηθεί χώρος στην ταράτσα πολυκατοικίας στον οποίο έδινε συχνά παρόν. Προκαλώντας απορίες και σύγχυση για την συγκεκριμένη επιλογή του. Στο σημείο φέρεται να έφτασε και πρώην αστυνομικός που γνώριζε κατοίκους διαμερισμάτων και φέρεται να άρχισαν και μ´ αυτόν συζητήσεις για την έρευνα στην ταράτσα.

Κρίσιμο θεωρείται ακόμη ότι οι πρώτοι αστυνομικοί –κυρίως της ΔΙΑΣ-που έφθασαν πρωτοι επί τόπου έδιναν διαβεβαιώσεις στους υπολοίπους που κατέφθαναν ότι το σπίτι είχε ερευνηθεί επαρκώς και όλοι οι ληστές είχαν διαφύγει σε γύρω κτίρια. Κι έτσι οι νιόφερτοι έριχναν επιπόλαιες ματιές στο σπίτι, δεν προχωρούσαν στις απαραίτητες «σαρώσεις» κι έστρεφαν το ενδιαφέρον τους στο …ανθρωποκυνηγητό των δραστών. Επιπλέον είχαν κύριο μέλημα να μην πειράξουν κρίσιμους χώρους του εσωτερικού του σπιτιού για να μην εξαφανίσουν τυχόν ίχνη των δραστών. Κι αυτό εν όψει της άφιξης των ειδικών των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που ερεύνησαν άλλους κυρίως χώρους του σπιτιού και δεν πρόσεξαν ότι στην αποθήκη ντουλάπα και σε μία διπλανή στοίβα με ρούχα κρυβόταν ο ληστής!

Το τελευταίο 24ωρο έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του ληστή κι έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για την ταυτότητά του. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν αρκετές προσαγωγές χωρίς αποτέλεσμα…

Πάντως αστυνομικοί επιμένουν ότι είναι διαρκώς εντεινόμενο το πρόβλημα με την αποφυλάκιση -με τους νέους νόμους του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών- περίπου 150 επικίνδυνων ποινικών πολλοί από τους οποίους επανέρχονται στην εγκληματική δράση. Οι αστυνομικοί θυμίζουν ότι και σε 7-8 περιπτώσεις της τελευταίας διετίας προέκυψε εμπλοκή ποινικών που είχαν αποφυλακισθεί με βάση τις ίδιες ευνοϊκές διατάξεις. Με κορυφαία περίπτωση αυτή του 17χρονου Αφγανού που είχε τραυματίσει βαριά μια νεαρή στην Κέρκυρα και σκότωσε –προ πέντε μηνών- μία 18χρονη φοιτήτρια στην Γερμανία. Με τους αστυνομικούς να συμπληρώνουν ότι «θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι κι άλλοι αποφυλακισθέντες θα προχωρήσουν σε νέες εγκληματικές ενέργειες».

Τέλος οι αστυνομικοί αποσυνδέουν πλήρως την φυγή του ποινικού από το διαμέρισμα και την ολοήμερη καταδίωξή του από αστυνομικούς με τον βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο ενός 26χρονου, το βράδυ της Τρίτης, επίσης στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματίας έχει κατονομάσει τον αλλοδαπό, πιθανώς δράστη, με τον οποίο φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές.