Το ενδεχόμενο ο ληστής να ήταν κρυμμένος –σε πρώτη φάση – κάτω και από μια στοίβα από ρούχα στο μπάνιο του διαμερίσματος, εξετάζει πλέον η ΕΛ. ΑΣ για το κωμικοτραγικό περιστατικό με την φυγή – το βράδυ της Δευτέρας – του αλλοδαπού κακοποιού από κατοικία του Παλαιού Φαλήρου κι ενώ αυτή εμφανιζόταν να είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά από αστυνομικούς. Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ΕΛ. ΑΣ και θα υπάρξει το απόγευμα της Τρίτης έκτακτη σύσκεψη με την παρουσία του Αττικάρχη της ΕΛ. ΑΣ κ. Ασημακόπουλου και υπευθύνων υπηρεσιών της Ασφάλειας και της Αμεσης Δράσης. Παράλληλα σε ανακοίνωση το αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ αναφέρεται «στην εξέταση των προβλημάτων διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών». Κι όλα αυτά ενώ είναι σε εξέλιξη η ιδιαίτερα κρίσιμη υπόθεση της απαγωγής του 54χρονου επιχειρηματία στην Κρήτη.

Το περιστατικό αφορά έφοδο τεσσάρων ληστών (αλλοδαποί ποινικοί) σε πολυκατοικία στην οδό Μουσών στο Παλαιό Φάληρο. Ενας εξ αυτών σκοτώθηκε πέφτοντας από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου ενώ άλλοι δύο συνελήφθησαν. Ολοι είχαν απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα αδικήματα όπως δολοφονίες, απόπειρες δολοφονίας, κλοπές και είχαν αποφυλακισθεί με νέους «ευεργετικούς» νόμους του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Μέχρι τώρα λοιπόν ήταν γνωστό ότι ο τέταρτος ποινικός είχε κρυφτεί το πρωί της Δευτέρας σε ντουλάπα – αποθηκευτικό χώρο του διαμερίσματος που είχε γίνει στόχος ληστρικής επιδρομής, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη από τους αστυνομικούς. Και ακολούθως το βράδυ της ίδιας ημέρας, όταν έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους του διαμερίσματος η κρυψώνα του –λόγω της οσμής, αφού είχε αφοδεύσει εκεί – βγήκε από το διαμέρισμα και εξαφανίσθηκε.
Όμως αυτή η υπόθεση που προφανώς … «μυρίζει», φαίνεται να έχει άλλες πτυχές. Αρχικά αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης φέρεται να εξέφρασαν την βεβαιότητα σε αστυνομικούς της Ασφάλειας ότι ο καταζητούμενος κατευθύνθηκε στην ταράτσα. Ακολούθησε μία προσεκτική εξέταση του χώρου και της ντουλάπας κρυψώνας, χωρίς να βρεθεί ο ύποπτος… Εν όψει και άφιξης των κλιμακίων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων –που επίσης έλεγξαν τον ίδιο χώρο – οι κινήσεις των αστυνομικών ήταν προσεκτικές για να μην εξαφανισθούν κρίσιμα στοιχεία. Όμως και οι σαρώσεις του χώρου από τους αστυνομικούς των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων δεν απέδωσαν τίποτα. Βρέθηκαν ίχνη DNA του δράστη αλλά όχι ο ίδιος, που ήταν παρών!
Ωστόσο, σε τρίτο χρόνο, φέρεται να προέκυψαν ενδείξεις ότι ίσως ο κακοποιός δεν ήταν, για τις πρώτες τουλάχιστον 4-5 ώρες, στην ντουλάπα του διαμερίσματος αλλά κάτω από πεταμένα ρούχα στο μεγάλο μπάνιο του σπιτιού. Το οποίο επίσης δεν φαίνεται να ερευνήθηκε. Ακολούθως, όταν αποχώρησαν οι αστυνομικοί πιθανόν υπήρξε η κρίσιμη μετακίνησή του στην αποθήκη και η ιδιόρρυθμη κατάληξη αυτής της υπόθεσης που… «ζέχνει». Φυσικά αν επαληθευθεί αυτή η εκδοχή πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά για την αδυναμία των αρχών και την αλληλουχία των γεγονότων.

Προσαγωγές

Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία, περί τις 8 μ.μ. της Τρίτης, στο Παλαιό Φάληρο, είναι όμως άγνωστο αν ανάμεσά τους είναι ο δράστης της ληστείας.