Ενας 41χρονος Μολδαβός που είχε δολοφονήσει, τον Μάρτιο του 2007, στην οδό Θεοτόκη στην Καλλίπολη του Πειραιά, έναν 40χρονο κοσμηματοπώλη και έναν 64χρονο περαστικό είναι ο ληστής που σκοτώθηκε, πέφτοντας από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο στην προσπάθειά του να διαφύγει από τον αστυνομικό κλοιό.

Συνεργός του στην απόπειρα ληστείας ήταν μέλος 15μελούς συμμορίας ρώσων και γεωργιανών κακοποιών που είχε δημιουργηθεί τον Νοέμβριο του 2008 και είχε προχωρήσει σε 25 ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών με πρωταγωνιστή μεγαλοποινικό με το ψευδώνυμο «Ιορδάνης». Ανάμεσα σε αυτές τις ληστείες και εκείνη χρηματαποστολής του καζίνο της Πάρνηθας με λεία δύο εκατ. ευρώ!
Μάλιστα ο συγκεκριμένος κακοποιός όταν είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2011 στο Κερατσίνι, ύστερα από ληστεία στα ΕΛΤΑ με λεία περίπου 400.000 ευρώ, είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ετοίμαζε μακελειό με την χρήση οκτώ χειροβομβίδων και καλάσνικοφ. Προκειμένου να αποφύγει, μαζί με άλλους συνεργούς τον αστυνομικό κλοιό και ενώ επιχειρείτο έφοδος των ΕΚΑΜ. Κι όλα αυτά λίγους μήνες μετά την επίθεση (τον Μάρτιο του 2011) Ρωσοπόντιων που σκότωσαν δύο αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στου Ρέντη.
Κι οι δύο εμπλεκόμενοι στην ληστεία του Παλαιού Φαλήρου παρότι είχαν καταδικασθεί σε πολυετείς καθείρξεις ήσαν εκτός με βάση ευεργετικές διατάξεις νόμων. Κι οι δύο ήταν σε λίστα περίπου 150 ατόμων που είχε τεθεί υπόψιν των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι από σωφρονιστικά καταστήματα και ελλόχευε ο κίνδυνος να επανέλθουν στην εγκληματική δράση.
Η ληστεία με πρωταγωνιστή τον νεκρό πια Μολδαβό κι έναν ομοεθνή του είχε διαπραχθεί το απόγευμα της 8ης Μαρτίου 2007, όταν οι δύο αλλοδαποί άρχισαν μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών – ο ένας με βαριοπούλα κι ο άλλος κρατώντας πιστόλι –να σπάνε τις προθήκες του κοσμηματοπωλείου. Τότε ο 40χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου έβγαλε όπλο που κατείχε νόμιμα από το συρτάρι του γραφείου του κι άρχισε να πυροβολεί τους κακοποιούς στα πόδια. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών από τους οποίους έπεσε νεκρός ο κοσμηματοπώλης αλλά κι ο 64χρονος περαστικός που έσπευσε να τον βοηθήσει όταν είχε τραυματισθεί βαριά από τους πυροβολισμούς κακοποιών. Οι δύο Μολδαβοί ελαφρά τραυματισμένοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Παρ ότι ο 41χρονος κατηγορείτο για δύο εν ψυχρώ δολοφονίες αφέθηκε ελεύθερος το 2015 από τις φυλακές Αλικαρνασσού και φαίνεται να επέστρεψε στη εγκληματική δράση.