Ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρω πιθανολογείται ότι θα δοθεί από τους συγγενείς του 54χρονου επιχειρηματία στο Ηράκλεiο της Κρήτης , προκειμένου να έχει αίσιο τέλος η απαγωγή του που κλείνει ήδη ένα 48ωρο.

Στελέχη της ΕΛΑΣ μιλούν για ένα «κομβικό» κι ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο της υπόθεσης και κύριο μέλημα όλων είναι η απελευθέρωση του 54χρονου που είναι γιός ιδιοκτήτη τράπεζας και κύριος μέτοχος εταιρείας πλαστικών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν κρίσιμο το επόμενο 24ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότιο επιχειρηματίας κι οι συγγενείς του παρότι έχουν τεράστια περιουσία, δεν λάμβαναν κανένα μέτρο ασφαλείας.

Η απαγωγή του 54χρονου έχει ομοιότητες μ εκείνες των βιομηχάνου Γ. Μυλωνά (το καλοκαίρι 2008 στη Θεσσαλονίκη) , του εφοπλιστή κ Π.Παναγόπουλου το 2009 και την απόπειρα κατά του επιχειρηματία Κ. Μαρτίνου το 2013 που είχαν αποδοθεί στον Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά κι άλλους καθοδηγητές του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας.

Ομως οι αστυνομικοί ερευνούν κυρίως και την εμπλοκή κρητικών κακοποιών (με δεδομένο και ότι ένα από τα αυτοκίνητα των δραστών είχε κλαπεί-με περίεργο τρόπο- προ μερικών ημερών από περιοχή του Ηρακλείου) όπως και αλλοδαπών που έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σύνθετες εγκληματικές ενέργειες κλπ..

Ωστόσο οι αστυνομικοί επαναλαβάνουν ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του 54χρονου κι η ομαλή έκβαση της αρπαγής.