Σε επιφυλακή είναι η ΕΛ.ΑΣ για τον χειρισμό πιθανού περιστατικού αρπαγής -το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ηράκλειο- ενός από τους δύο γιους -ηλικίας 54 ετών- ιδιοκτήτη τράπεζας αλλά και μεγάλης εταιρείας στην Κρήτη . Αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για απαγωγή θα είναι η πρώτη τέτοιου είδους εγκληματική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε μετά τα capital controls(το καλοκαίρι του 2015) που θεωρείτο αποτρεπτικός παράγοντας για την απαίτηση μεγάλων χρηματικών ποσών από υποψηφίους απαγωγείς.

Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες τουλάχιστον τρεις έως έξι δράστες που επέβαιναν σε δύο κλεμμένα οχήματα πιθανόν ακινητοποίησαν το όχημα του 54χρονου και τον οδήγησαν σε άγνωστο κρησφύγετο που επιχειρούν να εντοπίσουν οι διωκτικές αρχές. Οι δράστες πυρπόλησαν στην συνέχεια τα οχήματα. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φέρονται εντυπωσιασμένοι από την επιχειρησιακή «δεινότητα» που φέρεται να έδειξαν-αν επιβεβαιωθεί το σενάριο αρπαγής- οι δράστες κι εντοπίζουν ομοιότητες με παρόμοιες απαγωγές ή απόπειρες σε βάρος των επιχειρηματιών Περικλή Παναγόπουλου και Κίκου Μαρτίνου στην Αθήνα. Εξετάζεται η εμπλοκή ποινικών από περιοχές του Ηρακλείου αλλά και τυχόν συμμετοχή ατόμων από την Αττική. Χωρίς να αποκλείεται οποιοδήποτε ενδεχόμενο. «Το Βήμα» γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης που δεν δημοσιοποιεί προκειμένου να υπάρχει αίσια έκβαση.

Σημειώνεται ότι μια απαγωγή που κατέληξε σε τραγωδία ήταν εκείνη του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη που απήχθη στις 18 Μαϊου του 2009 και δυο ημέρες αργότερα εντοπίσθηκε απανθρακωμένος στο πορτ – μπαγκαζ του αυτοκινήτου του Δράστες ήταν δύο νεαροί Σύριοι και ένας ελαιοχρωματιστής από τους Ασκούς που είχαν ζητήσει λύτρα 300.000 ευρω. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Κυπριωτάκης, φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους απαγωγείς του και αυτό φέρεται τελικά ως πιθανή αιτία για τη δολοφονία του.