Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά τον εντοπισμό οπλισμού και πυρομαχικών σε τζαμί στο νομό Ξάνθης.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας, κατόπιν ενδείξεων και πληροφοριών, προέβησαν πριν λίγες ώρες σε έλεγχο σε ένα τζαμί στο χωρίο Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, όπου και εντόπισαν στην αυλή κρυμμένα δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο ιμάμης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, μετέβη στον εισαγγελέα για παροχή εξηγήσεων πριν από λίγες ώρες. Στη συνέχεια συνελήφθη.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιμάμης ισχυρίστηκε ότι τα όπλα ήταν δικά του.

Μετά από έρευνες των Αστυνομικών Αρχών στην οικία του ιμάμη βρέθηκε αεροβόλο – φλόμπερ.

Επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γκιουλέν στα όπλα που βρέθηκαν σε τζαμί

Ο τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και ο «εκλεγμένος μουφτής» της Ξάνθης, που διατηρεί στενές σχέσεις με το προξενείο και στο κλίμα του οποίου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας που συνελήφθη, φέρεται να διοχέτευσαν στον μειονοτικό Τύπο της Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία, με εμπλοκή του δικτύου του Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση δείχνει ως «εγκέφαλο» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου για την ανατροπή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις πληροφορίες αυτές που διοχετεύονται γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας, αφενός εν όψει δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου στην Τουρκία που θα εδραιώσει τον Ερντογάν ως απόλυτο κυρίαρχο και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα.

Αξιωματούχοι καθιστούν σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.