Ποινική δίωξη κατά του –καταζητούμενου – Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η αρμόδια εισαγγελέας κυρία Ευγενία Αυλίδου προχώρησε στις διώξεις για αδικήματα βαρύτατα, μεταξύ των οποίων σύσταση,ένταξη καισυγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ΄ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, σε βάρος του Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, απόπειρες απάτης, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση και διέγερση για τη διάπραξη αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων, ψευδορκίες, ξέπλυμα και άλλα.
Πέραν των οκτώ, η Εισαγγελία ασχολήθηκε και με τη δράση επιπλέον δύο πρόσωπων, στενών συνεργατώντου Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι όμως βρίσκονται στον Καναδά.
Ο ανακριτής διαφθοράς που ανέλαβε την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του.
Στο εισαγγελικό πόρισμα αποτυπώνεται πλήρως η εγκληματική δράση Σώρρα και η πρωτοφανής έκτασης της απάτης του, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ ως περιουσιακό στοιχείο, ενώ τα τελευταία χρόνια υπέβαλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.
Από το πόρισμα προκύπτει, ότι οι πολίτες που επικαλούνται τις παραμυθίες Σώρρα ανέρχονται σε 12.000 και δεν πληρώνουν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η ζημιά του Δημοσίου καθημερινά αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ενδεικτικά αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμαότι σε 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ.
Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι εκείνοι που επικαλούνται τις εξουσιοδοτήσεις Σώρρα συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά την καταδίκη του σε πολυετή κάθειρξη από δικαστήριο της Πάτρας, και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών.