Στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να κινηθεί, για την περίοδο του Πάσχα, η επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα σε σχέση με πέρυσι, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Σακέλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το Βήμα.

Για τις τιμές των ακτοπλοΐκών εισιτηρίων τάχθηκε κατά της αύξησης και σημείωσε πως υπάρχουν μια σειρά παράγοντες που μπορούν να συζητηθούν, όπως τα λιμενικά τέλη, που μπορεί να μειώσουν τον ναύλο. Επιπλέον είπε ότι παρατηρείται μείωση στον αριθμό των ελλήνων ωστόσο δεν απεικονίζεται αυτό στην επιβατική κίνηση που είναι σταθερή από το 2014 λόγω του αυξημένου αριθμού τουριστών απο το εξωτερικό. «Δεν περιμένω θαύματα με την επιβατική κίνηση» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα των ελλήνων.
Αναφέρθηκε επίσης στον ανταγωνισμό με τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν «απορροφήσει» πολλούς επιβάτες από την ακτοπλοΐα. Και σημείωσε ότι υπάρχει ανησυχία για την υψηλή τιμή των καυσίμων λέγοντας πως για τη θερινή περίοδο δεν υπάρχει ζήτημα αλλά από τον Οκτώβριο εάν υπάρχει πετρελαϊκή κρίση θα πρέπει να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης όπως μείωση ταχύτητας πλοίων αλλά όχι μείωση δρομολογίων.
Εξέφρασε επιπλέον προβληματισμό σε ενδεχόμενη αύξηση μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά του Αιγαίου θυμίζοντας τη μείωση των επιβατών σε προορισμούς που υπήρχε συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός προσφύγων.
Ακόμη υπογράμμισε την ανάγκη τα επόμενα χρόνια ναυπήγησης νέων πλοίων που να έχουν δυνατότητα χρησιμοποιήσης LNG ως καύσιμο τονίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να διαμορφωθούν συνθήκες και προϋποθέσεις για να φτιαχτούν αυτά τα πλοία σε ελληνικά ναυπηγεία.
Επιπροσθέτως σε εκκρεμότητα παραμένουν για τον ΣΕΕΝ δυο ζητήματα. Η συζήτηση και υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας (η προηγούμενη έληξε τον Δεκέμβριο του 2016) και η συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΟΛΠ.