Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε περαστικός στις 4.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά (πύλη Ε3) όταν εντόπισε έναν νεαρό άνδρα απαγχονισμένο.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Λιμενικό, ιατροδικαστής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία που βρέθηκε στη κατοχή του πρόκειται για 25χρονο από τη Συρία.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν για νεκροψία – νεκροτομή ενώ το δελτίο εστάλη στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν είναι γνήσιο ή πλαστό.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Λιμεναρχείο Πειραιά.

Η δήλωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από το κέντρο άμεσης δράσης της ΕΛ.ΑΣ, για την ύπαρξη απαγχονισμένου άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, στα κάγκελα περίφραξης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, πλησίον πύλης Ε2-Ε3.

Άμεσα μετέβησαν στην περιοχή, την οποία και απέκλεισαν, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ για παραλαβή της σορού και μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”. Επίσης στο σημείο εκλήθη συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματικής Έρευνας προς λήψη φωτογραφικού υλικού.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, ενώ στην κατοχή του ανωτέρω βρέθηκε ένα δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας.