«Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπέρασμα τη στιγμή που οι ειδικοί δεν έχουν βγάλει το δικό τους», δήλωσε για το τρομοδέμα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στα μηχανήματα ελέγχου από τα οποία πέρασε το τρομοδέμα χαρακτηρίζοντας τα ως «τα τελειότερα στην Ευρώπη».

«Ο κύριος έλεγχος γίνεται στο αεροδρόμιο πριν την φόρτωση του αεροπλάνου και εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έλεγχοι οι δικοί μας» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, οι αναλύσεις που ήρθαν από τη Γερμανία, αλλά και τη Γαλλία δείχνουν ότι πρόκειται για πυρίτιδα μικρής ποσότητας που δεν είχε πυροδοτικό μηχανισμό, όπως τα βαρελότα. «Δεν πρόκειται για μεγάλο εκρηκτικό μηχανισμό» παρατήρησε.

Ερωτηθείς αν έχουν σταλεί και άλλα τρομοπακέτα, ο κ. Τόσκα απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη» σημείωσε ωστόσο ότι «εμείς ερευνούμε όλες τις περιπτώσεις».

Όσον αφορά στην οργάνωση που κρύβεται πίσω και από αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, ο κ. Τόσκας εξήγησε ότι «δεν έχει γίνει τελική ανάληψη ευθύνης» ενώ τόνισε ότι εκτίμησή τους είναι ότι πρόκειται για την ίδια οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το τρομοδέμα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στους «Πυρήνες της Φωτιάς» έκανε λόγο για «υπολλείματα οργάνωσης που θέλουν να δείξουν ότι δεν τελειώσαμε».