Γυμναστήριο με εξοπλισμό και για εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες ανακάλυψαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στην βίλα Ζωγράφου που βρισκόταν επί σειρά ετών υπό κατάληψη.

Στο κτίριο που έγινε προ διημέρου εισβολή αστυνομικών φέρεται να βρέθηκαν εκτός των άλλων όργανα γυμναστηρίου, βαράκια, σάκοι μποξ, προστατευτικά κεφαλιού και ποδιών από κτυπήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ βρέθηκε και εργαστήριο με εργαλεία που φερόταν να «προορίζεται, πιθανόν, για την κατασκευή αυτοσχέδιων κλομπ και άλλων αντικειμένων για τις πορείες». Με ζητούμενο βεβαίως ποια ήταν ακριβώς αυτή η «χρήση» του εργαστηρίου ή εάν χρησιμοποιούνταν για επισκευές του κτιρίου.
Η επέμβαση της αστυνομίας στην βίλα Ζωγράφου (όπως και άλλη ταυτόχρονη σε κτίριο της οδού Αλκιβιάδου που ανήκε στον Ερυθρό Σταυρό) προκάλεσε την αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφεραν ότι ήταν ένα «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι» και δεν έπρεπε να υπήρχε ανάμιξη της ΕΛ.ΑΣ.
Για τη Βίλα Ζωγράφου είχε υποβληθεί έγκληση από τον δήμο στον οποίο ανήκει το κτίριο, επειδή στόχευε να το μετατρέψει σε πολιτιστικό κέντρο. Όταν εισήλθαν οι αστυνομικοί το εν λόγω κτίριο ήταν άδειο, ενώ σε δεύτερη φάση υπήρξε σύλληψη επτά αλληλέγγυων που έσπευσαν επί τόπου. Η εν λόγω επιχείρηση της Αστυνομίας προκάλεσε την μαζική αντίδραση αντιεξουσιαστών.
Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο στην εν λόγω κατάληψη υπήρχε «αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο», βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, χώροι προβολής ταινιών ενώ οργανώνονταν μαθήματα ξένων γλωσσών, μουσικών οργάνων, φωτογραφίας. Ακόμη υπήρχαν μουσικές εκδηλώσεις. Επιπλέον υπήρχε μπαρ με τα έσοδα να προορίζονται για την οικονομική ενίσχυση μελών «συλλογικοτήτων».