Έξωση στο ταχυδρομικό κατάστημα που βρίσκεται εντός του Πανεπιστημίου Πατρών έκαναν με επιστολή τους οι Πρυτανικές αρχές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση των αρχών του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος ελήφθη με την αιτιολογία ότι λόγω της λειτουργίας πλέον των ΕΛΤΑ ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν μπορεί να συνεχιστεί η παραχώρηση χώρου εντός του Πανεπιστημίου. Η λειτουργία του καταστήματος έχει ανασταλεί από την 6η Μαρτίου 2017.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, «το Ταχυδρομείο του Πανεπιστημίου Πατρών δημιουργήθηκε προ 26 ετών έπειτα από αίτημα της τότε Πρυτανικής αρχής και έκτοτε λειτουργούσε ανελλιπώς, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από το Πανεπιστήμιο, καλύπτοντας τις ανάγκες ταχυδρομικής εξυπηρέτησης του Ιδρύματος, των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού, πληρωμές λογαριασμών φορέων κοινής ωφέλειας, εξοφλήσεις οφειλών προς το Δημόσιο κλπ, ενώ παράλληλα εκτελούσε και έργο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου». Προσέφερε δηλαδή ήδη ένα εύρος υπηρεσιών χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Πριν ένα μήνα, το εν λόγω ταχυδρομικό κατάστημα αυτοματοποιήθηκε, στο πλαίσιο ευρέως προγράμματος αυτοματοποίησης Ταχυδρομικών Θυρίδων των ΕΛΤΑ σε 200 και πλέον καταστήματα σε όλη τη χώρα, με στόχο να παρέχουν αναβαθμισμένες on line υπηρεσίες. Πρόκειται μάλιστα για ένα βιώσιμο κατάστημα, σύμφωνα με κύκλους των ΕΛΤΑ, το οποίο εξυπηρετούσε εκτός από τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό, και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Για τον λόγο αυτό και αναζητείται χώρος για την άμεση μετεγκατάστασή του.
Παρόμοια Ταχυδρομεία λειτουργούν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.