Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ανδρέας Κόης βυθίζοντας στο πένθος όσους συνυπηρέτησαν και όσους συνεργάστηκαν μαζί του.

Ο Α.Κόης ορίστηκε Αρχηγός στις 28/2/2006 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και είχε αποχωρήσει υποβάλλοντας την παραίτησή του τον Δεκέμβριο του 2007 στον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, οποίος την έκανε αποδεκτή.
Στην επιστολή της παραίτησής του ο Α. Κόης είχε αναφέρει ότι προσωπικοί λόγοι τον οδηγούν εκτός υπηρεσίας. Εντούτοις, το κλίμα για τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν βαρύ μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Τότε έλεγε πως δεν σκοπεύει να υποβάλει την παραίτησή του και περίμενε να ολοκληρωθεί η θητεία του, τον Μάρτιο του 2008, ωστόσο μεσολάβησε μια επίσκεψη 2,5 ωρών του τότε υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη στο γραφείο του Α.Κόη και αρκετές ακόμη πιέσεις.
Είχε γεννηθεί το 1950 στον Άγιο Χαράλαμπο Φθιώτιδας, ήταν έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1974 και από το Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας αποφοίτησε το 1978 και ήταν απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.
Υπηρέτησε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, στην Π.Υ. Άμφισσας και ως Διοικητής στην Π.Υ. Καρπενησίου και σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς των Αθηνών. Στον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, ήταν Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, του οποίου μεγάλο μέρος της περιοχής ευθύνης του υπέστη τις συνέπειες του σεισμού.
Το Μάιο του 2000 τοποθετήθηκε Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. και συμμετείχε στην κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών (Αρκαδία, Αχαΐα, Φθιώτιδα, Σκιάθο και Ιωάννινα), στην περισυλλογή των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου του οχηματαγωγού «ΣΑΜΙΝΑ» στην Πάρο και τέλος στις εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή της Αττικής.
Το Μάρτιο του 2001 τοποθετήθηκε Διοικητής στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, ενώ το Μάρτιο του 2002, προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και υπηρέτησε ως Διοικητής στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.
Από τον Απρίλιο του 2004, προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού του Π.Σ.
Ήταν μέλος του Δ. Σ. του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας ( ΚΕ.ΜΕ.Α.), από την ίδρυση του και είχε προαχθεί σε όλους τους βαθμούς κατ’ εκλογήν και έχει τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Φοίνικα, τον Ταξιάρχη της Τιμής και πολλές ηθικές και υλικές αμοιβές.