Ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα των εξελίξεων στην υπόθεση της ΑΕΠΙ, προστέθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς δεσμεύθηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες που ανήκουν σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές δέσμευσαν τόσο τους εταιρικούς όσο και τους προσωπικούς λογαριασμούς των μελών του Δ.Σ., στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την κακοδιαχείριση των οικονομικών της εταιρείας, και τις υπέρογκες αμοιβές στους κόλπους της.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στο λογιστήριο της εταιρείας, από όπου συγκεντρώθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ελέγχει αν και κατά πόσο έχουν διαπραχθεί τα ποινικά αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Διατηρεί εξάλλου δικογραφία από τον Σεπτέμβριο του 2016 για την υπόθεση, μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο, ζητώντας από τη ΦΑΕ Αθηνών την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015_ ο οποίος και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Της ποινικής έρευνας έχει βεβαίως προηγηθεί η έκδοση πορίσματος από την Ernst & Young με βάση το οποίο και αποκαλύφθηκε «τρύπα» 50 εκατ. ευρώ και αμοιβές που άγγιζαν τις 52.000 ευρώ μηνιαίως.

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η ΑΕΠΙ γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σε αλλαγές ως προς τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για την έγκριση όλων των δαπανών της. Σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, «παραμένει στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων και θα συνεργαστεί με τις αρχές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, με στόχο την επιστροφή το συντομότερο δυνατό της κανονικότητας στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων».