Με τέσσερις πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση, από τις 20 Ιουνίου 2017, η Scoot, η low cost αεροπορική εταιρία που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη Singapore Airlines, επέλεξε την Αθήνα ως τον πρώτο της ευρωπαϊκό προορισμό. Η πτήση Αθήνα –Σιγκαπούρη, η μεγαλύτερη διεθνώς από αερομεταφορέα χαμηλών ναύλων, θα ενώνει την ελληνική πρωτεύουσα με δημοφιλείς προορισμούς, σε Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, Ταιβάν, Ταϊλάνδη και Σαουδική Αραβία. Η γραμμή θα εξυπηρετείται από δύο καινούργια Boeing 787-8 Dreamliners.
«Η απόφαση ορόσημο της Scoot να επιλέξει την Αθήνα ως σημείο εισόδου για την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά συνάδει με τη στρατηγική απόφαση του Ομίλου Singapore Airlines για τόνωση της επιβατικής κίνησης μεταξύ Ασίας/Ειρηνικού και Ευρώπης και ενίσχυση του κομβικού ρόλου της Σιγκαπούρης στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού» δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Budget Aviation Holdings, κ. Lee Lik Hsin, θυγατρική του Ομίλου που έχει τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση των Scoot και Tigerair.
«Ο στόχος αυτός γίνεται εφικτός χάρη στην ενοποίηση, πέρσι το Μάιο, της Scoot με την Tigerair -την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους μικρών αποστάσεων του Ομίλου Singapore Airlines. Η ενοποίηση επέτρεψε στη Scoot να αξιοποιήσει τη συνεργασία και να συνδέσει απρόσκοπτα τους επιβάτες από Ευρώπη προς μια μεγαλύτερη επιλογή προορισμών στην Ασία και τον Ειρηνικό» συμπλήρωσε.
«Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η απόφαση της Scoot να συνδέσει τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα στη μεγαλύτερη πτήση που εκτελείται από έναν αερομεταφορέα χαμηλού κόστους» δήλωσε ο κ. Γιάννης Παράσχης, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. «Αυτή η αξιοσημείωτη εξέλιξη καθιερώνει την Αθήνα ως την ευρωπαϊκή πύλη για τις πτήσεις χαμηλού κόστους του συγκεκριμένου αερομεταφορέα από και προς την περιοχή Ασίας/Ειρηνικού. Καλωσορίζουμε θερμά τη Scoot, η οποία συνεχίζει τη μακρά ιστορία της οικογένειας της Singapore Airlines στην Αθήνα, και ευχόμαστε στο νέο αεροπορικό συνεργάτη μας ό,τι καλύτερο για ένα εξαιρετικά σημαντικό δρομολόγιο που ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας».
Η Scoot αριθμεί σήμερα 18 προορισμούς, όμως οι δυνατότητες για τους επιβάτες από την Αθήνα και την Ευρώπη είναι ακόμη μεγαλύτερες, καθώς θα μπορούν να συνδέονται με το δίκτυο της Tigerair, που εκτείνεται σε 39 προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας, ανάμεσα στους οποίους το Μπαλί, το Πουκέτ, η Κουάλα-Λουμπούρ και το Ανώι. Επίσης, από το Αεροδρόμιο Changi θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πτήσεις της Singapore Airlines και της SilkAir προς προορισμούς που περιλαμβάνουν την πόλη Darwin και την πρωτεύουσα της Αυστραλίας Καμπέρα, καθώς και τις Κράιστσερτς και Ωκλαντ στη Νέα Ζηλανδία.
Στο πλαίσιο του λανσαρίσματος, η Scoot εξασφάλισε ιδιαίτερα ελκυστικούς ναύλους απλής μετάβασης από την Αθήνα προς τη Σιγκαπούρη και προς προορισμούς της Αυστραλίας και επιλεγμένων χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας από 180 ευρώ για την οικονομική θέση και 590 ευρώ για τη ScootBiz. Οι ειδικές προσφορές ξεκινούν από σήμερα 1η Μαρτίου 2017 και θα είναι σε ισχύ μέχρι και την 31η Μαρτίου 2017 στις 23.59. Για κρατήσεις: www.flyscoot.com/en/greece. Για πληροφορίες και αιτήματα: contact@flyscoot.gr και +30 210 99 42 567.
Η πτήση με κωδικό TZ702 από Σιγκαπούρη προς Αθήνα θα αναχωρεί στις 02.00 κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, με άφιξη στην Αθήνα στις 08.30. Αντίστοιχα, η πτήση με κωδικό TZ701 από Αθήνα προς Σιγκαπούρη θα απογειώνεται στις 12.00, με άφιξη στη Σιγκαπούρη στις 04.25 της επόμενης μέρας. Οι επιβάτες της Scoot από την Αθήνα και την Ευρώπη θα πετούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών προς το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης.
Η Scoot ψηφίστηκε ως η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία Χαμηλού Κόστους (Ασία/Ειρηνικός) από την AirlineRatings.com για το 2015, το 2016 και το 2017 διαδοχικά και κατετάγη στις 10 Καλύτερες Αεροπορικές Εταιρείες Χαμηλού Κόστους στον κόσμο για το 2016 από την Skytrax.