Φως στις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το τραγικό δυστύχημα στο 83,7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών, επιχειρεί να ρίξει το τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας που έχει αναλάβει την έρευνα.

{{{ map }}}Από το δυστύχημα βρήκαν ακαριαίο θάνατο τέσσερα άτομα: Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης της μοιραίας Porsche, που εισήλθε εκτός ελέγχου στο πάρκινγκ της εθνικής οδού, καθώς και μία 33χρονη μητέρα και με το 3χρονο παιδάκι της που βρίσκονταν σε σταθμευμένο όχημα εντός του χώρου στάθμευσης.

Για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος η Τροχαία μελετά το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν κατά μήκος της εθνικής οδού. Παράλληλα έχει συλλεχθεί γενετικό υλικό από τις απανθρακωμένες σορούς για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Η Porsche ήταν καταχωρημένη στο όνομα Ευάγγελος – Απόστολος Βακάκης του Γεωργίου, όνομα που αντιστοιχεί στον ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo.

Όπως όλα δείχνουν -και μένει να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά- οδηγός ήταν ο Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo. Σε αυτό συνηγορούν καταθέσεις από το περιβάλλον του θύματος και από υπάλληλο της εταιρείας της οικογένειας, που επιβεβαιώνει ότι παρέδωσε το αυτοκίνητο σε αυτόν.

Συνεπιβάτης στην Porsche ήταν 24χρονος φίλος του Βακάκη. Οι δύο τους είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου σπούδαζαν, και φαίνεται πως κατευθύνονταν για ολιγοήμερες διακοπές στην Αράχωβα.

Στο σταθμευμένο όχημα εντός του χώρου στάθμευσης βρίσκονταν μία 33χρονη μητέρα και το ανήλικο παιδί της, γεννημένο το 2014. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα ήταν έγκυος στον τέταρτο μήνα.

Ο σύζυγος της 33χρονης, που βρισκόταν στις τουαλέτες του χώρου στάθμευσης την ώρα του δυστυχήματος, είναι σε κατάσταση σοκ. Η αστυνομία θα πάρει κατάθεση από τον ίδιο μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η οικογένεια ήταν κάτοικος Φαλήρου.

Από το συγκλονιστικό βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, με τη στιγμή που η Porsche μπαίνει εκτός ελέγχου στο πάρκινγκ, φαίνεται ότι στην εθνική οδό την ώρα του δυστυχήματος (4 το απόγευμα) δεν υπήρχε κίνηση και ίσως έριχνε ψιλόβροχο.

Από το συγκεκριμένο οπτικό υλικό είναι εμφανές ότι η μοιραία Porsche κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ήταν εκτός ελέγχου (με τα πλάγια) όταν εισήλθε στο χώρο στάθμευσης.

Το star.gr επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο προσπέρασε η Porsche περίπου ένα χιλιόμετρο πριν από το σημείο του δυστυχήματος. Ο δρόμος ήταν βρεγμένος αλλά δεν έβρεχε εκείνη την ώρα. Με προσπέρασε κανονικά, από αριστερά, αλλά με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα. Εγώ πήγαινα με 140, η Porsche ίσως πήγαινε και με 300 χιλιόμετρα την ώρα» αναφέρει.

Η αστυνομία αρνείται ότι το οπτικό υλικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας έχει δοθεί από την ίδια.