«Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο… Αρτέμης Σώρρας»! Aυτό φαίνεται να θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ, η οποία με πρόσφατο έγγραφό της ζητεί γενική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα για τη φρούρηση –ούτε λίγο ούτε πολύ –των γραφείων της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., που είναι «εμπιστευτικό και κατεπείγον» και θυμίζει πολεμικό ανακοινωθέν, ζητείται ετοιμότητα στο… έπακρον και διαρκής επαγρύπνηση. Και αυτό προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με τους οπαδούς του αμφιλεγόμενου «σωτήρα» της χώρας κ. Σώρρα, από τους οποίους πολλοί είναι πιστοί του Δία. Ενα έγγραφο που αποκαλύπτει τη σύγχυση, τον αποπροσανατολισμό και την πολυδιάσπαση μεγάλου τμήματος των διωκτικών αρχών που χάνονται στα μέτρα φρούρησης και αστυνόμευσης σε διάφορους στόχους, χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση.

Κατάσταση που επιτείνεται από το γεγονός ότι εξαφανίζονται από τις θέσεις τους πολλοί αστυνομικοί φρουροί, οι οποίοι περιπολούν σε… καρέκλες καφετεριών και φαστ φουντ.
Σε «κόκκινη» επαγρύπνηση
Η κατανομή του αστυνομικού προσωπικού αποκαλύπτεται λοιπόν σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. της 17ης Φεβρουαρίου 2017, όπου ζητείται από τις αστυνομικές δυνάμεις «παρακαλούμε για την εντατικοποίηση στο έπακρο του μέτρου της αυστηρής και ουσιαστικής επιτήρησης των κτιρίων όπου στεγάζονται τα γραφεία του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» καθημερινά και σε 24ωρη βάση με τις διατασσόμενες περιπολίες προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος προσώπων ή και πραγμάτων».

Η προστασία από την εγκληματικότητα μπορεί να περιμένει. Προέχει η φρούρηση αυτών που πιστεύουν ότι ο κ. Σώρρας έχει ομόλογο 15 τρισ. δολαρίων, ότι με το χρέος της Ελλάδας αγοράζει «τυρόπιτες» και ότι η κρίση είναι συνωμοσία των ξένων δυνάμεων και των εχθρών των θεών του Ολύμπου.

Ομως η συνέχεια του εγγράφου αναδεικνύει την «κρισιμότητα» των στιγμών! Οπως σημειώνεται, «το ανωτέρω μέτρο προστασίας να εκδηλώνεται με ιδιαίτερη ένταση και προσοχή, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες από όλες τις διατιθέμενες για τον σκοπό αυτόν αστυνομικές δυνάμεις. Οι ως άνω εντολές-οδηγίες να επικεντρωθούν στον τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων των διατιθέμενων αστυνομικών (διαρκή ετοιμότητα – επαγρύπνηση – έγκαιρη κατόπτευση χώρων κ.λπ.) ως και την υποχρέωσή τους να αναφέρουν άμεσα κάθε γεγονός που υποπίπτει στην αντίληψή τους και στρέφεται κατά της ασφάλειας των εν λόγω κτιρίων».
Ακολουθεί η… κορύφωση των μέτρων ασφαλείας που ζητούνται στην Ελλάδα για τους «εχθρούς» του πατρινού επιχειρηματία και τα οποία πιθανόν ξεπερνούν τα μέτρα φρούρησης σε ευρωπαϊκές χώρες για τους τζιχαντιστές!
Οπως σημειώνεται, «να εκδηλώσετε κάθε πρόσφορο κατά την κρίση σας μέτρο, το οποίο θα επαυξήσει στον ύψιστο βαθμό την ασφάλεια αυτών» (σ.σ.: των οπαδών του κ. Σώρρα).
Κατανομές για… κλάματα
Την ίδια ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί υπέρτατο καθήκον τη φύλαξη της «Ελλήνων Συνέλευσης», ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν την περασμένη Κυριακή με χαρακτηριστική άνεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι φέρεται, τουλάχιστον στα χαρτιά, να ήταν «περικυκλωμένα» από αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο, δεν υπήρξε σχεδόν καμία αντίδραση. Στο σημείο είχαν προβλεφθεί δύο πεζές περιπολίες από την Ασφάλεια, στατικοί φρουροί και δύο ομάδες ΔΙΑΣ, από τους οποίους μόνο οι τελευταίοι αντέδρασαν στους αντιεξουσιαστές που φέρεται να είχαν ξεκινήσει από πάρτι στην πλατεία Αυδή.

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε –από υποκλαπείσες συνομιλίες αλλά και άλλες εκτιμήσεις –επίθεση και σε γραφεία κεντρικού «κόμματος». Ομως είχε μεταφέρει διμοιρία των ΜΑΤ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Πειραιώς, ενώ μετακίνησαν και άλλη διμοιρία στον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακού που διεξαγόταν εκείνη την ημέρα. Για την κατανομή και την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων διεξάγεται μυστική έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ.
Τις ίδιες ώρες, άλλοι αντιεξουσιαστές είχαν εισβάλει στο μετρό της Ομόνοιας, που υποτίθεται ότι είναι από τους πιο κεντρικά φρουρούμενους χώρους, με τον κίνδυνο καταστροφής των ακυρωτικών μηχανημάτων και άλλων χώρων. Και αυτό παρότι υπολογίζεται ότι περίπου 18-20 ομάδες της αποψιλωμένης ομάδας ΔΙΑΣ, που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην πρόληψη της εγκληματικότητας, αναλώνονται στη φύλαξη των ακυρωτικών μηχανημάτων σε ΗΣΑΠ και μετρό!

12 φρουροί για κατά φαντασίαν θύματα επιθέσεων

Η απογοητευτική κατάσταση στην ΕΛ.ΑΣ. επιτείνεται από… σουρεαλιστικά στοιχεία στη διάθεση φρουρών σε διάφορα πρόσωπα. Ετσι έχουν διατεθεί ούτε λίγο ούτε πολύ 12 φρουροί (ένα περιπολικό και δύο μοτοσικλέτες) σε ζεύγος ιδιωτών που ισχυρίζονται ότι δέχονται αμφισβητούμενες επιθέσεις, και οι οποίοι προχωρούν σε καθημερινές καταγγελίες επί παντός του επιστητού. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μία από αυτές τις καταγγελίες ανέφερε ότι οι φρουροί του ζεύγους τρώνε… τυρόπιτες, παχαίνουν και έτσι αδρανοποιούνται. Οπως και ότι δεν ανταποκρίνονται σε «τεστ» των ίδιων των φρουρουμένων για να… δοκιμασθούν τα μέτρα ασφαλείας τους. Από την άλλη πλευρά σε αναφορές για ανοίκεια συμπεριφορά προχωρούν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και οι φρουροί του ζευγαριού χωρίς οι υπεύθυνοι της Κατεχάκη να αντιδρούν σε αυτή την κωμικοτραγική κατάσταση.

Επιπλέον, προ μερικών ημερών ο αστυνομικός που είχε υποπέσει τάχα σε… δυσμένεια γιατί στο Facebook επιδείκνυε τα ξέφρενα γλέντια του σε νυκτερινά κέντρα και δήλωνε μέλος της εταιρείας «Ξαπλόπουλος ΑΕ», ξαφνικά αναβαθμίστηκε. Τοποθετήθηκε, τις τελευταίες ημέρες, στη φρουρά σημαντικού δικαστικού λειτουργού και στενού συγγενούς του! Κι αυτό παρότι υπάρχει έρευνα σε βάρος του από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Επιπλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει στο αυτοκίνητό του σύστημα ηλεκτρονικής απόκρυψης και «μετάλλαξης» της πινακίδας κυκλοφορίας του… Πάντως, όπως διαπιστώθηκε, ο εν λόγω αστυνομικός δεν είχε καμία εμπλοκή με απαίτηση χρημάτων για έκδοση άδειας οπλοφορίας που είχε αποσχολήσει την ελληνική αστυνομία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ