Το Δημήτρειο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Μοσχάτο, επισκέφθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Στο Δημήτρειο καθημερινά σιτίζονται μετά το σχολείο τους και απασχολούνται σε εκπαιδευτικά, διαδραστικά και δημιουργικά προγράμματα, 60 παιδιά ευπαθών κοινωνικά οικογενειών, ηλικίας 6 – 12 χρονών.

Ο Αρχιεπίσκοπος και η κ. Βαρδινογιάννη ξεναγήθηκαν στο Δημήτρειο Κέντρο, το οποίο στεγάζεται σε ένα τριώροφο κτίριο επί της οδού Αγ.Κωνσταντίνου, γευμάτισαν με τα παιδιά, και τους πρόσφεραν δώρα του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, καθώς και μπουφάν μέσα από το πρόγραμμα We Care του Ιδρύματος.

«Σήμερα ήταν μια από τις ωραιότερες μέρες της ζωής μου και σας ευχαριστώ για τη ζεστασιά με την οποία με υποδεχτήκατε εδώ», δήλωσε η κ. Βαρδινογιάννη και συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το ανθρωπιστικό, δημιουργικό και πολιτιστικό έργο που επιτελείται στον «ευλογημένο αυτό χώρο».

Τα παιδιά της πρόσφεραν έναν πίνακα που φιλοτέχνησαν για τα παιδιά της «Ελπίδας» και ένα βιβλίο με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό».

Ο διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την κ. Βαρδινογιάννη για τη «διαχρονική προσφορά, τη δική της και της οικογένειάς της στα παιδιά και χώρα μας», και επισήμανε πως «οι ανάγκες είναι πολλές, αλλά πρωταρχικός μας στόχος είναι η παιδεία και η εκπαίδευση».

Προανήγγειλε δε, τη δημιουργία δύο κέντρων αντίστοιχων με το Δημήτρειο – ένα στον Ταύρο και ένα στα Γιάννενα.

Παρόντες κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και της κ. Βαρδινογιάννη στο κέντρο, ήταν ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και ο διοικητής του νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία», Μανώλης Παπασάββας.