Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς σε όλη την Ελλάδα. Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις της Κυριακής που θα σημάνουν το τέλος του εφετινού Καρναβαλιού.


Αθήνα

Στην Αθήνα, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 12.00 οι Μορφές Εκφρασης θα ξεκινήσουν από τον σταθμό του Μετρό Ακρόπολη για να σας παρασύρουν σε έναν μεθυστικό περίπατο στα στενά της Πλάκας με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια.
Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού, θα ξεκινήσει από το εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη το 7ο Κυνήγι Θησαυρού, σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Ξεναγών. Φτιάξτε την ομάδα σας με μεγάλους, μικρούς και μικρότερους και ελάτε να γνωρίσετε διαφορετικά όμορφες γωνιές του κέντρου της πόλης.
Εφέτος το κυνήγι εστιάζει στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη και την Πλάκα, μια γοητευτική αλλά ακόμα άγνωστη περιοχή της Αθήνας, που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μόνο ως τουριστικό προορισμό. Εγγραφές θα γίνονται από τις 10.00 έως τις 12.00 στο σημείο συνάντησης.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων αυτό το τετραήμερο, ξεκινώντας από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, θα βρίσκεται στους δρόμους του Κέντρου για να δώσει μία αποκριάτικη νότα στη βόλτα μας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα (10.30) και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων υπό τη μουσική διεύθυνση του Αντώνη Μπαστιάνου και τον Λάκη Χαλκιά (11.00).

Πειραιάς

Ο Δήμος Πειραιά προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, στον ανακαινισμένο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός.

Τα παιδιά θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν με πληθώρα δραστηριοτήτων, φουσκωτά παιχνίδια, μουσική, χορό, δημιουργική απασχόληση, παράσταση Καραγκιόζη, ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις ενώ το πάρτυ θα κορυφωθεί με τη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος «Otherview». Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά παράλληλα, θα μοιράσει δωροεπιταγές στα παιδιά, ενώ το Aegean Όμηρος College θα προσφέρει εδέσματα στον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα, με το πέταγμα του χαρταετού στη Φρεαττύδα, παραδοσιακό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», με χορό, τραγούδι και άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα, δωρεάν για όλους.


Πάτρα

Πλήθος κόσμου αναμένεται να βρεθεί και εφέτος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Πάτρας. Εκεί όπου η κορύφωση της διασκέδασης «χτυπά κόκκινο». Χιλιάδες καρναβαλιστές χρωματίζουν με το κέφι και τη ζωντάνια τους την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού. Η συμμετοχή των καρναβαλιστών κάθε χρόνο αγγίζει τις 30.000 άτομα που ακούραστα ακολουθούν μια διαδρομή 4 περίπου χιλιομέτρων, διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Ετσι και εφέτος στις 14.00 θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση.
Στη συνέχεια το κέφι συνεχίζει να συνεγείρει τις διαθέσεις των καρναβαλιστών που ομαδικά συρρέουν στον Μώλο της Αγίου Νικολάου για να παρακολουθήσουν την τελετή λήξης. Η παράδοση θέλει ο Βασιλιάς Καρνάβαλος να παραδίδεται στην πυρά καταμεσής της θάλασσας ενώ πυροτεχνήματα θα κάνουν την νύχτα μέρα. Η τελετή λήξης ολοκληρώνεται με ένα υπαίθριο μουσικοχορευτικό πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας.


Ρέθυμνο

«Συγκάτοικοι στο όνειρο». Αυτό είναι το θέμα, το σύνθημα και η ουσία του εφετινού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι το «σπίτι» που φιλοξενεί για περισσότερα από 100 χρόνια πια δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες, και εφέτος ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να χαρίσει στον καθένα τη δική του θέση στο όνειρο. Μετά από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποίησε η οργανωτική επιτροπή, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αυτό το τριήμερο και ξεκινούν το απόγευμα του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου στις 17.00 με την παιδική παρέλαση, στην οποία θα συμμετέχει η ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών Batala Creta. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η καθιερωμένη νυχτερινή παρέλαση.
Την επομένη, στις 14.00, θα δοθεί η εκκίνηση από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου για τη μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων, η οποία επεκτείνεται μέχρι την οδό 44ου Συντάγματος. Τερματισμός και dj party στην πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου. Στις 18.30 θα γίνει το καθιερωμένο κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου που θα συνοδεύεται από ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων.
Για την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Ρεθύμνης έχει οργανώσει παραδοσιακά Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα.

HeliosPlus