Να πέσουν οι τόνοι επιχειρεί η κυβέρνηση με αφορμή τα συνεχιζόμενα σκηνικά τεχνητής έντασης που στήνει η Τουρκία καθημερινά στο Αιγαίο.

Στέλεχος της κυβέρνησης μιλώντας στο «Βήμα» στο περιθώριο εκδήλωσης στο λιμάνι του Πειραιά σημείωσε «παρακολουθούμε και αντιμετωπίζουμε το κάθε περιστατικό με ψυχραιμία. Στέλνουμε το μήνυμα, ειδικά εν όψει της φετινής τουριστικής περιόδου, ότι το Αιγαίο είναι θάλασσα ηρεμίας, ασφάλειας και ιδανικό για κρουαζιέρες».
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το απόγευμα αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος διέψευδαν το περιστατικό ότι σκάφη του ελληνικού λιμενικού και της τουρκικής ακτοφυλακής έφθασαν σε απόσταση αναπνοής κοντά στα Ίμια, το οποίο παρουσίασε το τουρκικό δίκτυο Cnn Türk.
Επίσης στελέχη εταιρείας κρουαζιέρας που έχει στο πρόγραμμα της νησιά του Αιγαίου και τουρκικά λιμάνια έλεγαν ότι δεν έχει υπάρξει καμία ακύρωση ή δεν τους έχει μεταφερθεί προβληματισμός από τουρίστες που είτε έχουν κλείσει είτε προγραμματίζουν κρουαζιέρα ενώ για τους αμερικανούς πελάτες, που συνήθως εκφράζουν ανησυχίες, τους δίνεται η εναλλακτική λύση αντί να πάνε στο Κουσάντασι να αποβιβαστούν και να κάνουν πρόγραμμα εκδρομών στη Σάμο.
Εντύπωση έχει προκαλέσει ακόμη, ότι πέρυσι αλλά και φέτος παρά τα όσα έχουν συμβεί στην γειτονική χώρα οι τούρκοι που έχουν προγραμματίσει κρουαζιέρα με προορισμό ελληνικά νησιά και την Αθήνα δεν την ακυρώνουν αλλά συμμετέχουν κανονικά.