Απουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, εκδικάστηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας οι –σε βάρος του – αγωγές της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της κ. Μιχάλη Γιαννάκου. Οι ενάγοντες διεκδικούν αποζημίωση ύψους 200.00 ευρώ ύστερα από δυσφημιστική ανάρτηση του υπουργού στο Facebook. Ο κ. Πολάκης επέλεξε όχι μόνον να μην βρίσκεται στο δικαστήριο, αλλά και να μην εκπροσωπείται καν νομικά. Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του.
Ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης, τονίζοντας ότι όλα όσα έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του είναι ψευδή και συκοφαντικά, τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για τον πρόεδρό της. Στόχος, εκτίμησε, ήταν μέσω της ανάρτησης να μειωθεί η αξιοπιστία της κριτικής της Ομοσπονδίας σε βάρος της κυβέρνησης.
«Ο υπουργός θα ήθελε διορισμένα συνδικάτα, να μην ελέγχουν το κράτος», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Ο κ. Πολάκης ήταν χρόνια συνδικαλιστής και πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις του κινήματος. Ως υπουργός, όμως, δεν ανέχεται καμία κριτική. Είναι ερειστικός. Εάν στη συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στον Guardian, η οποία και προκάλεσε την απάντηση Πολάκη, περιλαμβάνονταν ψευδή στοιχεία για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, ο κ. Γιαννάκος θα είχε απολυθεί. Ο κ. Πολάκης δεν θα ήταν τόσο μεγαλόψυχος. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας».
Ο μάρτυς ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ διατηρούσε σχέσεις με τον κ. Ευ. Βενιζέλο και τον κ. Α. Γεωργιάδη, όπως υπονόησε στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης. «Ποτέ ο κ. Άδωνις δεν μας συκοφάντησε. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών, σήμερα, όμως, του δημιουργούν πρόβλημα».
Στηλιτεύοντας την απουσία Πολάκη από το δικαστήριο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε ότι ο κ. Πολάκης «στρουθοκαμηλίζει». «Κρύφτηκε σήμερα, θα πληρώσει όμως πολύ ακριβά τα ψέματά του. Όλα τα χρήματα που θα επιδικαστούν, θα διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία για την αγορά υλικών και την εγκατάσταση ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων, αυτά που δεν μπορεί να κάνει ο κ. Πολάκης. Με μαγκιές, ψέματα και λάσπη προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, που την πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές. Ως υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στυλό στο στόμα. Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας».
«Η αλαζονεία δεν ταιριάζει σε ανθρώπους της Αριστεράς», πρόσθεσε ο κ. Κουτσιουμπέλης. «Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έρθει στο δικαστήριο και να ζητήσει έστω συγνώμη, να υπάρξει συμβιβασμός».