Με την απολογία του κατηγορουμένου και τις αγορεύσεις των συνηγόρων συνεχίζεται την Πέμπτη η δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του μέλος της Χρυσής Αυγής. Την ώρα της εκδίκασης θα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τον δήμαρχο.

Ο Κώστας Πελετίδης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο.

Τα σωματεία εργαζομένων στον δήμο έχουν προκηρύξει για στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Πάτρας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Κώστα Πελετίδη, ενώ ανάλογη συγκέντρωση αναμένεται να γίνει και έξω από το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Πατρών.

Σύμφωνα με τον δήμο, δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα συμπαράστασης από δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, φορείς, συλλόγους και σωματεία, που συνεχίζουν να αποστέλλονται καθημερινά στον δήμαρχο.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 13 Φεβρουαρίου, έπειτα από εξάωρη ακροαματική διαδικασία.