«Απροθυμία» καταλογίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου των καταλήψεων κτιρίων.

Αφορμή για την αντίδραση του δημάρχου ήταν η κατάληψη, τις τελευταίες ημέρες, κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου επρόκειτο να λειτουργήσει από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), δομή για 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Κι ενώ στο κτίριο -που ανήκει στον ΕΕΣ- είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες και επρόκειτο να μεταφερθούν τα προσφυγόπουλα, άγνωστοι προέβησαν στην κατάληψή του.

« Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και μια ευκαιρία κινδυνεύει να χαθεί» τόνισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι τόσο ο δήμος Αθηναίων αλλά και προσωπικά ο ίδιος «έχει εγκαίρως εκφράσει τον προβληματισμό του για τις συνθήκες που επικρατούν στις καταλήψεις και καταγγείλει την απροθυμία της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα».

Επίσης υπογράμμισε ότι «η προστασία των παιδιών αυτών είναι κορυφαία υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας, που σέβεται τους διεθνείς κανόνες και τις υποχρεώσεις της» .