Δόθηκε τελικώς παράταση, αλλά πολύ σύντομη, στην προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη συμμετοχή στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, όσον αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.666 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Η προθεσμία έληγε χθες (μεσάνυχτα Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου), αλλά η Ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε να παρατείνει την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη συμμετοχή των υποψηφίων στην Προκήρυξη 7Κ/2016 του ΑΣΕΠ μέχρι τις 14.00, αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.
Να σημειωθεί ότι υπήρχαν πολλές διαμαρτυρίες για δυσλειτουργίες στο πληροφοριακό σύστημα του ΑΣΕΠ, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, και ενδιαφερόμενοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν εγκαίρως αιτήσεις.
Η συμμετοχή στη διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα (20 Φεβρουαρίου 2017).
Από την πλευρά του, το ΑΣΕΠ έδωσε διευκρινίσεις για το ζήτημα των δυσλειτουργιών και εξήγησε τους λόγους της μικρής παράτασης της προθεσμίας, παρόλο που επιμένει ότι το πληροφοριακό σύστημά του «άντεξε» το φόρτο αιτήσεων την περίοδο αιχμής.
Το ΑΣΕΠ επισημαίνει τα εξής: «Το πληροφοριακό σύστημα του ΑΣΕΠ, ύστερα από τις εργασίες ενίσχυσής του, ανταποκρίθηκε επαρκώς στην αυξημένη ζήτηση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων της 15ης Φεβρουαρίου 2017, από υποψηφίους της Προκήρυξης 7Κ/2016, και ειδικότερα κατά τις ώρες 20:00 έως 24:00 όπου αυτή κορυφώθηκε.
Ειδικότερα, δεν σημειώθηκε οποιαδήποτε βύθιση αυτού, παρά μόνο μικρές καθυστερήσεις διαχείρισης αιτημάτων πρόσβασης, δικαιολογημένες λόγω της αυξημένης ζήτησης.
Δεδομένου όμως ότι περιορισμένος αριθμός υποψηφίων επικαλέστηκε αδυναμία οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής τους αίτησης κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, το ΑΣΕΠ, τηρώντας τη δέσμευσή του για διασφάλιση της συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων υποψηφίων στις διαγωνιστικές του διαδικασίες, προχώρησε στη σύντομη παράταση της συγκεκριμένης διαδικασίας».

Έχει καταγραφεί ήδη τεράστιο ενδιαφέρον για την πλήρωση των θέσεων της προκήρυξης 7Κ/2016 που αφορά σε προσλήψεις μονίμων, με σειρά προτεραιότητας (μόρια), για ιατρικό, νοσηλευτικό, επιστημονικό, παραϊατρικό και το λοιπό βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του Υπουργείου Υγείας.

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (16.2.2017), είχαν υποβληθεί πάνω από 34.000 αιτήσεις υποψηφίων. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικούν διαφορετικές θέσεις της ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας, ενώυπάρχει πλήθος συνδυασμών στις προτιμήσεις τους καθώς μπορούν να δηλώνουν για μια ειδικότητα της αυτής κατηγορίας σε πολλές περιοχές της χώρας για να αυξάνουν τις πιθανότητες να επιλεγούν.

Είναι ενδεικτικά τα στοιχεία που προκύπτουν μέχρι τώρα από τις προτιμήσεις ανά κατηγορία, όπως αποτυπώθηκαν από τις αιτήσεις υποψηφίων. Οι προτιμήσεις για θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) έφτασαν τις 22.000 .

Όμως, είναι αξιοσημείωτο ότι με βάση τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί έως την Πέμπτη, ξεπερνούν τις 235.000 οι προτιμήσεις για θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), τις 243.000 για θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και τις 331.000 για θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ)!

Αξίζει να επισημανθεί ότι με την προκήρυξη αυτή θα καλυφθούν 124 θέσεις ΠΕ διαιτολόγων, λογοθεραπευτών, νοσηλευτών, φαρμακοποιών, ακτινοφυσικών, βιοχημικών, Βιολόγων, Ψυχολόγων, ειδικοτήτων Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και κοινωνικής εργασίας.

Επίσης, οι υποψήφιοι διεκδικούν 700 θέσεις ΤΕ ειδικοτήτων διατροφής, επισκεπτών – τριών Υγείας, εργοθεραπευτών, ιατρικών εργαστηρίων, κοινωνικής εργασίας, λογοθεραπευτών, μαιών-μαιευτών, νοσηλευτικής, ραδιολογίας-ακτινολογίας, βιοϊατρικής τεχνολογίας, τεχνολόγων τροφίμων, φυσικοθεραπείας.

Τέλος, η προκήρυξη αφορά σε 494 θέσεις ΔΕ ( βοηθών ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, βοηθών νοσηλευτικής, βοηθών οδοντοτεχνιτών, βοηθών φαρμακείου, επιμελητών ασθενών, χειριστών ιατρικών συσκευών) και σε 348 θέσεις ΥΕ (Βοηθοί θαλάμου, μεταφορείς ασθενών, νεκροτόμοι-σαβανωτές, εργάτες, τραπεζοκόμοι, καθαριστές-ίστριες, πλύντες-πλύντριες).