Την εκπλήρωση του λεγόμενου «Τάματος του Έθνους» -την ανέγερση του Ναού του Σωτήρος ακόμα και μέσα στον Εθνικό Κήπο- επανέφεραν 18 βουλευτές: ένας των ΑΝΕΛ, 16 της ΝΔ, ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος Ν.Νικολόπουλος.

Στην επερώτηση που κατατέθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, οι 18 βουλευτές απευθύνονται στους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού προκειμένου να πληροφορηθούν αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «η εκπλήρωση της ηθικής αυτής υποχρέωσης της Πολιτείας» και αν διασώζονται έγγραφα της διοικητικής προεργασίας και των αποφάσεων που αφορούν την υπόθεση από το 1834 έως σήμερα.

Επί δικτατορίας, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήθελε την ανέγερση του Ναού στα Τουρκοβούνια. Τότε μάλιστα είχε συγκεντρωθεί και ένα τεράστιο (για την εποχή) ποσό που δαπανήθηκε σε μελέτες και άλλα έξοδα…

Απέσυραν τις υπογραφές τους οι βουλευτές της ΝΔ για το χουντικό τάμα

Απεσύρθησαν οι υπογραφές των βουλευτών της ΝΔ που συνυπέγραφαν ερώτηση με τους βουλευτές Νίκο Νικολόπουλο και Δημήτρη Καμμένο για την εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα».

Η απόσυρση των υπογραφών των βουλευτών της ΝΔ από το κείμενο της ερώτησης έγινε γνωστή από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ της ΝΔ.

Οι βουλευτές ζητούσαν από τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας να απαντήσουν εάν είναι στις προθέσεις της συγκυβέρνησης η «εκπλήρωση του τάματος του έθνους, για την ανέγερση του Ναού προς έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για τη σωτηρία του Έθνους στην Επανάσταση του 1821».