Ένας 30χρονος υπήκοος Αλγερίας και ένας 37χρονος υπήκοος Συρίας συνελήφθησαν για μεγάλο αριθμό κλοπών από αυτοκίνητα ενώ αναζητείται ένας 29χρονος υπήκοος Αλγερίας και άγνωστος αριθμός συνεργών.
Όπως διαπίστωσαν κατά την έρευνα τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής με βάση μαρτυρίες και περιγραφές οι δράστες από το καλοκαίρι του 2016 σε ώρες αιχμής (όπου καταστήματα εστίασης είχαν αυξημένο αριθμό πελατών) σε περιοχές όπως Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη εντόπιζαν αυτοκίνητα κυρίως εταιρειών ενοικίασης οχημάτων καθώς θεωρούσαν πως μέσα στα αυτοκίνητα οι ενοικιαστές θα μετέφεραν πολύτιμα αντικείμενα.
Έτσι αποφασίστηκε η σύσταση ειδικών ομάδων περιπολιών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. Όπως διαπιστώθηκε κυκλοφορούσαν ανά δυο και αφού έβρισκαν το αυτοκίνητο που τους «ενδιέφερε» έσπαγαν το παράθυρο, άνοιγαν την πόρτα και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ότι «ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεσή τους, διέπρατταν κλοπές από σταθμευμένα οχήματα σε πολυσύχναστα σημεία στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, καθώς και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και τιμαλφή. Στη συνέχεια, διέθεταν τα κλοπιμαία σε τρίτους, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.»
Σε μια από τις περιπολίες στη Βουλιαγμένη οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον έναν εκ των δραστών ωστόσο ο συνεργός του επιχείρησε να διαφύγει με ταξί το οποίο λίγο αργότερα εγκλώβισαν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι συνελήφθη και αυτός.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 91 υποθέσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής ωστόσο εκτιμάται πως είναι πολλές περισσότερες οι κλοπές και ενδεχομένως οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές οχημάτων δεν τις έχουν καταγγείλει.
Στην κατοχή των συλληφθέντων και στην οικία του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «210 ευρώ, ρολόι χειρός, ένα ζευγάρι γάντια, τα οποία φορούσε ο 30χρονος για να μην αφήνει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, αιχμηρό αντικείμενο «πόντα», το οποίο είναι κατάλληλο για την θραύση τζαμιών, δύο πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, άνευ κάρτας SIM, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο πορτοφόλια και πολλά κλοπιμαία, όπως είδη ένδυσης, τσάντες, σακίδια, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα κ.α.»
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο των δραστών, βρέθηκε μεταξύ άλλων πολλά αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στο 20ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών.