Εγκλημα με θύμα 46χρονο αρχιμανδρίτη αποκαλύφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ο άτυχος ιερέας βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του, μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Ναυπλίου στο Γέρακα. Μοναδικός «αυτόπτης μάρτυρας» ένα μικρό σκυλί ράτσας μαλτεζ που βρέθηκε από τους αστυνομικούς σε μια γωνιά του σπιτιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του επήλθε περίπου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Νωρίτερα ο αρχιμανδρίτης είχε πάει βόλτα στη γειτονιά το σκυλί.

Τον άτυχο ιερέα εντόπισε συνάδελφος του λίγο μετά τις 00.30.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας των αστυνομικών προέκυψε ο 46χρονος άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο του κάτι που οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση ότι πιθανόν δράστης και θύμα γνωρίζονταν.

Στη συνέχεια τον κτύπησε και του έδεσε τα χέρια με κορδόνια και τα πόδια με κορδόνια και την πιτζάμα την οποία φορούσε. Απο τα χτυπήματα έσπασαν τα πλευρά του θύματος ενώ για να τον σκοτώσει χρησιμοποίησε ένα μαξιλάρι το οποίο βρέθηκε στο μπάνιο με κηλίδες αίματος.

Το σπίτι δεν έφερε παντού ίχνη διάρρηξης ενώ παραβιασμένο βρέθηκε ένα έπιπλο από το οποίο ο δράστης αφαίρεσε πολύτιμα αντικείμενα όπως χρυσά εγκόλπια και εκκλησιαστικά είδη.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνέλεξαν αποτυπώματα από το σημείο.