Νέα προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, η οποία αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με τα καθαρά εισοδήματα, κατέθεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Η προσφυγή του ΠΙΣ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, έχει οριστεί να εκδικασθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Απριλίου 2017 και για το εφάπαξ στις 8 Μαΐου 2017.

«Οι μειώσεις των συντάξεων και του εφάπαξ, σύμφωνα με το νέο Ασφαλιστικό, είναι σημαντικές και προκαλούν περικοπές σε ποσοστό περίπου 30% στις συντάξεις και πολύ περισσότερο στο εφάπαξ από τις ήδη υφιστάμενες, με αποτέλεσμα η εργασία και ο κόπος των λειτουργών της υγείας να εξανεμίζονται από την εφαρμογή κακών πολιτικών», υποστηρίζουν οι γιατροί.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχαήλ Βλασταράκος ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο για τη νέα προσφυγή, παρουσία του νομικού συμβούλου Χάρη Πολίτη, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, καθώς και γι’ αυτά που αφορούν την υγεία και την περίθαλψη.

Συγκεκριμένα ο κ. Βλασταράκος έκανε λόγο για φοροδοτικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού νόμου και την πρόσκρουση της Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του Νόμου 4387 σε κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα κοινωνικά δικαιώματα.