«Τα παιδιά δεν έχουν χρώμα και όποιοι θέλουν να τα χρωματίσουν και να τα δηλητηριάσουν θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την Πολιτεία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής στο άνοιγμα των σχολείων στα προσφυγόπουλα.

Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε την αστυνομία να κάνει το δημοκρατικό της καθήκον όπου χρειάζεται. «Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα ανοίξει το σχολείο στα προσφυγόπουλα» τόνισε μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους εκπαιδευτικούς του 1ου δημοτικού σχολείου Ικονίου Περάματος.

Την περασμένη Τρίτη σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και γονέων και δασκάλων στο Α’ Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Ομάδα περίπου 20 ατόμων, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, ήρθαν σε αντιπαράθεση με γονείς και δασκάλους ενόψει σύσκεψης που επρόκειτο να συγκληθεί στο σχολικό συγκρότημα για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων.

«Ο φασισμός δεν έχει τέλος. Όχι μόνον οι προκλήσεις των φασιστών δεν έχουν τέλος, αλλά και ο φασισμός θέλει καθημερινά να δηλητηριάζει την κοινωνία μας. Είναι προφανές ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου μετά τη συνάντηση.